Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

7. Jazz Festival Lošinj

7. Jazz Festival LošinjOve će se godine održati 7. izdanje medjunarodnog glazbenog festivala Jazz Festival Lošinj u Malom Lošinju i kao i do sada, pripremljen je izuzetno zanimljiv program koji, kao i obično obuhvaća široki raspon jazza, srodne glazbe i dobre glazbe uopće.

Organizator ovog festivala je Grad Mali Lošinj, a programski je urednik gitarist Zoran Jaeger - Jex, šef banda The Bastardz.

Festival će se ove godine održati 30. i 31. 07. 2011. u lijepom ambijentu preuređenog ljetnog kina ”Vladimir Nazor”, a uoči samog festivala u petak, 29. 07. 2011. na velikoj pozornici na rivi na Trgu Republike Hrvatske održat će se koncert u susret Jazz Festivalu Lošinj uz nastup zasigurno jedne od najvećih atrakcija koja je dosada nastupila na našem festivalu, SASKIA LAROO BAND.

Saskia Laroo je cijenjena i poznata nizozemska jazz trubačica sa svjetskom karijerom, koja već dvadesetak godina predvodi svoj sastav s kojim nastupa širom svijeta, a američki su je jazz kritičari proglasili ”Lady Miles Davis of Europe”. Tako je SASKIA LAROO BAND više puta nastupio na najvećim i najprestižnijim jazz i drugim festivalima širom svijeta uključujući i Montreux Jazz Festival, Atlanta Jazz Festival, North Sea Jazz Festival te na mnogim drugim festivalima i brojnim solističkim koncertima.

SASKIA LAROO BAND izvod izuzetno zanimljivu kombinaciju jazza kojeg uspješno mixa sa raznim glazbenim utjecajima i žanrovima poput funka, soula, reggae-a itd. U njenom pratećem orkestru sviraju ponajbolji glazbenici sa tri kontinenta. Tako klavijature u ovom bandu svira WARREN BYRD, američki pijanist i skladatelj, a uz njega je tu i MC STEWLOCKS, rap virtuoz iz Nizozemske. Kad na sve to pridodamo sjajnu internacionalnu ritam sekciju, zabava i sjajan koncert su zagarantirani te podjednako pduševljava publiku koja želi uživati u virtuoznim izvedbama glazbenika kao i publiku koja želi zaplesati.

Na samom festivalu, prvu će večer, u subotu 30. srpnja, nastupiti pjevač grupe CUBISMO, RICARDO LUQUE sa kvartetom ALDEMAROMANIA , a festival će otvoriti američko hrvatska kombinacija MARTINE THOMAS & BLACK COFFEE. Martine Thomas je newyorška jazz pjevačica haićanskg porijekla koja u zadnje vrijeme često boravi u Hrvatskoj gdje je često prisutna na sceni i u medijima. Black Coffee, višestruki dobitnici nagrade Porin, poznati su, osim po vlastitoj diskografskoj karijeri, i po čestm suradnjama sa velikim imenima naše glazbene scene poput OLIVERA, GIBONNIJA, MATIJE DEDIĆA i drugih, a slove kao jedan od najboljih jazz tria u ovom dijelu Europe.Drugi dan festivala otvorit će jedan od najboljih mladjih saxofonista, FRANKLIN CEASAR, porijeklom iz Surinama, koji živi u Nizozemskoj u pratnji all star quarteta medju kojima možemo istaknuti hrvatskog gitarista sa rotterdamskom adresom i zavidnom svjetskom jazz karijerom, RATKA ZJAČU, koji je suradjivao sa jazz legendama poput Reggie Workmena, Adam Nussbauma, John Pattitucija i drugim, zatim legenda ex yu glazbene scene, bubnjar RATKO DIVJAK te sjajni američki klavijaturist JOE KAPLOWITZ, za ovu prigodu na Hammond orguljama. U nekoliko će se kompozicija ovom sjajnom bandu pridružiti i virtuoz na harmonici i bandoneonu SIMONE ZANCHINI.

Nakon njih nastupiti će medjunarodni sastav, reltivno novo ime u svijetu fusion i world glazbe, VOICES OF NATURE koji su svojim prvijencem EXOTICA i drugim albumom ABAZAR, u izdanju IDM MUSIC, zainteresirali brojne kritičare, fanove i publiku širom svijeta. Pod vodstvom ANDREJA KLJAKOVIĆA, hrvatskog klaviriste i kompozitora koji već dugi niz godina živi u Londonu, gdje je ostvario zavidnu pop i jazz karijeru, u VOICES OF NATURE, nastupaju i venezuelanski pjevač LINO ROCHAS i sjajna udaraljkašica i pjevačica MARCINE ARNOLD, a svaki je njihov koncert praznik za oči i uši publike na svakom jazz festivalu.

U sklopu 7. JAZZ FESTIVALA LOŠINJ biti će održan i performance pod nazivom JAZZ & WINE, prezentacija vrhunskih vina uz glazbenu pratnju i degustaciju.

Posebno je važno napomenuti da će se svake večeri festivala nakon redovnog programa održati After Party u jednom od najposjećenijih lošinjskih klubova, Konobi ’’Catacomba”, uz jam session i live svirku učesnika festivala, a iz dosadašnjeg iskustva možemo reći da se na jam sessionima dogadjaju prave glazbene poslastice.

Objavljeno 10.07.2011.

Vremeplov

Rock nije karijera, posao ili hobi... to je životna energija.
The Edge (U2)