Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Anastacia u Beogradu potpuno osvojila publiku!

Anastacia u Beogradu potpuno osvojila publiku! Na samu pojavu Anastacie Arena Beograd se pretvorila u plesnu salu. Osiguranje se moglo samo povuči, a malo stariji fanovi plesom su odmah podigli nivo koncerta dok su histerični povici mlađeg dijela publike doprinijeli da od samog starta koncert Anastacie bude koncert za pamćenje. (Foto: I: Stanković)

U 90 minuta nastupa Anastacia je podarila sebe publici: vidno uzbuđena u 3 navrata se obratila fanovima (s istom pričom) da joj je drago što je u Srbiji, da je počašćena dočekom ...
Uzvratila je fanovima na krajnje spontan način: koristila je svaki slobodan momenat da dijeli autograme, prihvaća mobilne iz ruku fanova kako bi slikala sebe...

Od samog početka koncerta i pjesme ‘’Left Outside Alone’’ Anastacia nijednog trenutka nije prestajala plesati. Njen vokal zbog kojeg i ima epitet u svijetu ‘’bijela žena s crnačkim glasom’’ ostavio je sve prisutne bez daha.

Ona svoj dar koristi umjereno tj. samo u onim trenucima kada pjesma traži visoke dionice. Tako da npr. kada je izvodila pjesme grupe AC-DC ‘’Back In Black’’, ‘’Best of You’’- Foo Fightersa ili ‘’Sweet Child of Mine’’ grupe Guns And Roses s bine je došla prava hard rock energija bez ikakvih vokalnih bravura u nekom ego tripu.

‘’Heavy on My Heart’’, ‘’Starring at the Sun’’, ‘’Paid My Dues’’, redali su se hitovi s bine a Anastacia je bila neumorna u ritmičkim pokretima. Obraćanje publici donjelo je i neke kratke priče npr. da je odrastala u obitelji gdje su oba roditelja bili pjevači i da je slušala kao mala Barbru Straisend i Elton Johna, ali da je rock glazba jako prisutna u njenom životu što se i vidjelo na koncertu. Definitivno nastup Anastacie u Kombank Areni možemo svrstati kao odličan rock nastup, pa i sam njezin bend je profil rock benda: gitara, bas, klavijature, bubanj i dva backing vokala.

Presedan koncerta bio je poslije nekih 45 minuta nastupa kada se Anastacia pojavila s jednom malom kutijom na bini u kojoj su, na papirićima, bila ispisana pitanja od strane fanova putem Tweeter mreže.

Nasumično izvlačenje pitanja i odgovori same Anastacia nisu opustili atmosferu. Fanovi su njezinu priču na postavljena pitanja dočekivali aplauzima, njene domišljate odgovore pozdravljali su pozitivnim povicima, a da iznenađenje bude veće jedno od pitanja koje je umjetnica izvukla bilo je i pitanje mlade djevojke koja se javila iz publike. To vam sve govori s kakvom pažnjom i tišinom su fanovi bili prisutni pred svojim idolom. Djevojka je na zahtjev Anastacia bila i na pozornici, bilo je tu i suza, poljubac za rastanak a da nitko ne bude zapostavljen Anastacia je opet kao i mnogo prije toga i poslije toga prišla publici i dijelila autograme. I sve to trajalo je 15 minuta.

Anastacia je otpjevala i njenu novu pjesmu ”Lifeline” s albuma ‘’Resurrection’’ za koju kaže da joj podsjetnik da je opaka bolest s kojom se već dva puta suočila nestala.

Pjesme ‘’Heavy On my Heart’’ i ‘’Stay’’ izvedene su akustično. Za kraj je ostavljena ‘’I’M Outta Love’’, poklon publici - bez bisa - i fanovi su zadovoljno napustili Kombank Arenu.
Zvuk je bio fantastičan što je zasluga organizatora (Kombnak Arena)i kako je rekla Anastacia u prvom obraćanju publici: žao mi je što ste toliko čekali na ovaj concert. Poslije svega, vrijedilo je čekati: koncert koji će se pamtiti.

Umjesto p.s.-a: Anastacia je u jednom trenutku zamolila publiku da pozira i više puta fotografirala prisutne. Slike su u planu da se objave na zvaničnom Live dvd-u Anastacie. Ako ste bili na kocertu strpite se i potražite sebe… jer nije načinjena jedna već više snimki.

Ivica Stankovic

Objavljeno 06.07.2015.

Vremeplov

Postoji nešto što je mnogo važnije od svake logike - to je mašta.
Alfred Hitchcock