Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Anathema uskoro u klubu Boogaloo!

Anathema uskoro u klubu Boogaloo!Liverpoolska atmosferic rock grupa Anathema dolazi u četvrtak 11.10.2012. u zagrebački Boogaloo Club u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj novi, vrlo hvaljeni album „Weather Systems“.

Anathema, osnovana od troje brače Cavanagh, proglašena za jedanu od najznačajnijih britanskih rock grupa u zadnja dva desetljeća dolazi iz grada največih rockera svih vremena, The Beatles, Liverpoola, a koji polako ali sigurno postaje i grad Anathemae.

U svojih 22 godine postojanja Anathema konstantno napreduje, evoluira u procesu kreativnog stvaralaštva pa tako u njihovoj glazbi riječ ’progresija’ ima svoj puni smisao.

Od pionirskih doom/death metal početaka početkom devedesetih sa albumima „Serenades“ (1993) i „The Silent Enigma“ (1995) nakon čega se okreću, prvo prema gothic rocku sa albumom „Eternity“ (1996) pa zatim ulaze u sve atmosferičnije i psihodeličnije vode progresivnog rocka sa albumima „Alternative 4“ (1998) i „Judgement“ (1999). Anathema 2012.

Na album „A Fine Day to Exit“ (2001) dolazi u grupu pjevačica Lee Douglas koja sa nježnim, izraženo emocionalnim vokalima Anathemu vodi dalje kroz put od alternativnog, art post psihodeličnog pa sve do neoklasičnog i progresivnog rocka, uvijek s puno ambijentale i dubokim temama u svojim tekstovima tvoreći posebnu težinu u kombinaciji sa glazbom koju mnogi uspoređuju sa velikanima psihodelije Pink Floyd.

Idući album „We’re Here Because We’re Here“ (2010) proglašen je za novo remek-djelo, album za udžbenike modernog progresivnog i atmosferskog rocka.

Novi album „Weather Systems“ (2012) nastavlja sa odličnim kritikama i hvalospjevima novinarima pa je tako dobio maksimalnih pet zvijezdica u ugledanom glazbenom magazinu Terrorizer čiji a je novinar opisao slijedećim riječima: „To je uistinu veličanstveno, nebeski - je li to još jedano remek-djelo? Naravno da je!“, dok sami članovi benda kažu da je ovo najbolji njihov album do sada.

Novi album Anatheme ”Weather Systems” Do sada su skinuta dva singla sa novog albuma, prvi za pjesmu „The Beginning and The End“i drugi za za pjesmu „Untouchable (part one)“.

Cijena ulaznice iznositi 120 kn do 10.09., 140 kn od 11.09. i 160 kn na blagajni dvorane.
Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 22, Maldoror – Lopašićeva 3, Octopus – Gundulićeva 37, Punkt 13 – Ilica 14, Dallas – Tkalčićeva 7, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Boogaloo Club – Ul. grada Vukovara 68. Dallas Music Shopovi u Zadru - Trg Tri Bunara 1, Splitu – Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku - Kralja Tomislava 4. Eventim sistem – www.eventim.hr.

Ulaznice se također mogu rezervirati preko e-mail adrese rezervacije@twilight-mag.net. Za rezervaciju je potrebno napisati ime i prezime (max 2 ulaznice na 1 ime) i Anathema pod subject e-maila.

Cijena rezervacije je regularna pretprodajna cijena. Ulaznice se podižu na dan koncerta na blagajni dvorane.

Objavljeno 03.09.2012.

Vremeplov

Mnogo toga je već napisano za sve ove godine i vrlo je teško biti originalan. Današnje uši slušaju drugačije od ušiju 70-ih i 80-ih godina upravo zbog te količine muzike koja je napravljena.
Petar Janjatović, intervju za RiRock.com