Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Annie Lennox - Vjera u sebe ključ je uspjeha

Annie Lennox - Vjera u sebe ključ je uspjehaNovi album Annie Lennox ’Songs Of Mass Destruction’ bit će objavljen 1. listopada ove godine. Prethodit će mu singl ’Dark Road’. Annie je prije nekoliko dana u dvorani Amnesty International Building London održala druženje s novinarima, te predstavila dio pjesama s novog albuma. Izjavila je da ’osjeća jaku pozitivnu energiju u sebi’, i da ’je istinski uživala u radu na novom albumu’.

Nove pjesme toliko su oduševile članove promotivnog tima Sony BMG U.K., da su mnogi od njih odmah ponosno izjavili kako je novi album ’jednako fantastičan’ kao i ’Diva’.

Annie je cijenjena i po svojem humanitarnom radu, a između mnogih njenih akcija za poštivanje ljudskih prava i toleranciju, očuvanje prirode i zaštitu životinja, posebno pasa, ističu se angažmani u udrugama Greenpeace i već spomenutoj Amnesty International. Nedavno je postala sponzorom i glasnogovornicom udruge Humanitarian and Development Practice / Oxford Brookes University koja se bavi poboljšanjem uvjeta življenja, ljudskim pravima i slobodama, te zaštitom prirode.

Do sada je objavila tri samostalna albuma, ’Diva’ (1992.), ’Medusa’ (1995.) i ’Bare’ (2003.). Sa nekadašnjim partnerom (privatnim i poslovnim) Daveom Stewartom, kao članica dua Eurythmics, Annie je u razdoblju od početka osamdesetih do početka devedesetih godina prošlog stoljeća postigla ogromne uspjehe i svjetsku slavu. Eurythmics su objavili devet uspješnih studijskih albuma i nekoliko različitih ’Best Of’ kompilacija. Uvijek neobična, rijetko je pristajala na kompromise. Njegujući poseban vokalni izričaj, upotpunjen sjajnim skladateljskim dosezima (što samostalnim, što sa Stewartom), Annie Lennox ostala je zapamćena po originalnosti i iskrenosti koja se provlači kroz gotovo sve njene pjesme. Do sada je čak sedam puta nagrađena s uglednom nagradom ’Brit Awards’.

Kada su je u osnovnoj školi nastojali ’ispraviti’ – jer piše lijevom rukom – Annie se nije dala, a kada su nastali određeni ’moralni’ ’problemi’ oko video spota za ’Love Is A Stranger’ Annie je ponovo ostala pri svom imidžu, optuživana kao ’unisex pjevačica’. Možda je to bio jedan od izraza zavidnosti na njen fenomenalni raspon glasa od čak četiri oktave, što posjeduje relativno mali broj izvođačica na svjetskoj sceni, a u toj malobrojnoj grupi nalaze se Christina Aguilera i Celine Dion, mada njihov stil, najblaže rečeno, daleko zaostaje za osebujnom Engleskinjom.

Zbog prilične doze kontemplativnosti koja se provlači kroz mnoge njene pjesme, njenu životno-glazbenu koncepciju mogli bismo sažeti na razne načine, ali jedan od svakako najbližih bio bi… (upotpuni te po želji). Da bi imala povjerenja u svoje vlastite umjetničke odabire nije joj potrebno ustrajati u dokazivanju da je većina ostalih koncepcija pogrešna.

Annie je jednostavno prirodna, slobodna, hrabra i neopterećena – i upravo su to već godinama njeni glavni aduti kojima se uspjela, uglavnom vrlo uspješno, održati u uvijek turbulentnoj i zahtjevnoj ’glazbenoj džungli’. I baš se Annie Lennox može opisati kao autorsku ličnost koja istinski i dosljedno istražuje nove umjetničke načine izražavanja, slijedeći ono što je jednom sublimirao Halil Džubran: „Prava umjetnost je iskoračenje iz poznatoga pojavnog, ka nepoznatom nepojavnom. Vjerovati u sebe – ključ je uspjeha.“

Ova samosvojna i neobična žena, peterostruka dobitnica titule ’Best British Female Solo Artist’ i dalje ne posustaje. ’Songs Of Mass Destruction’ stiže.

Link: www.annielennox.co.uk

Ana Varljen - Artist info

Objavljeno 04.07.2007.

Vremeplov

Imati bend danas u Hrvatskoj je isto što i imat hemeroide – nezgodno, zahtjevno, krvavo i nikog nije briga.
Ida Prester (Lollobrigida)