Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brujači i Goran Navojac - Obješenjak

Brujači i Goran Navojac - ObješenjakNakon vrlo zanimljive kolaboracije s Darkom Rundekom u laganom sentiš singlu ”Valcer”, punk-rock pjesme ”Ne, ne, ne, ne, ne, ne”, u kojoj im se pridružuje Davor Gobac i romantične pjesme ”Doručak na travi” u kojoj gostuje Ivanka Mazurkijević, došla je na red još jedna uspješna suradnja Brujača na pjesmi koju upravo predstavljaju.

Pjesma ”Obješenjak” je rezultat suradnje Brujača i Gorana Navojca kao gostujućeg vokala.



Autor glazbe i teksta je Mario Barišin, dok su za aranžman bili zaduženi Franjo Glušac i Viktor Krasnić. Harmoniku u pjesmi svira Jurij Novoselić.

Kako je došlo do suradnje s Goranom Navojcem objasnio je Mario Barišin: ”Upoznao nas je Davor Gobac i u neformalnoj i spontanoj atmosferi pala je ideja o suradnji. Kako mi već imamo tri singla s gostima, dao sam mu demo verziju, njemu se dopala pjesma, baš mu je ”legla”. Meni se učinilo zanimljivim da gost nije iz glazbene branše. Osim što je vrhunski glumac, Goran ima potencijal vrsnog glazbenika tako da je rad s njim bio užitak i zabava”.
Danas glazbeno zreliji nego ikada, Brujači su ostali dosljedni svome zvuku koji se temelji se na plesnim ritmovima, te kratkim gitarskim sekvencama s povremenim izletima u ambijentalno.

Iako njihovu glazbu neki površno opisuju kao hard disco, Brujači se nikada nisu vezivali isključivo za jedan stil, već su naglasak uvijek stavljali na stvaranje dobre glazbe.
Osnovan devedesetih, Brujači su bend koji je dosad preživio nekoliko postava, evoluirao kroz nekoliko faza, a danas kreativnu okosnicu banda čine: Mario Barišin - bas gitara, glas, loopovi, programiranje, Franjo Glušac - električna i akustična gitara i Viktor Krasnić - bubanj.

Objavljeno 25.10.2012.

Vremeplov

Za manju svotu novaca koje ćete dati za BigMac i Coca-Colu možete kupiti svjež kruh, kvalitetan komad čistog mesa ili lijep komad sira. U tome ćete uživati puno više.
Steve Albini