Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bryan Ferry – Potvrda kvalitete pred publikom

Bryan Ferry – Potvrda kvalitete pred publikomKoncert za beogradsku publiku. Ako bi se pratila reakcija publike tijekom koncerta Bryan Ferryja u Areni, 20.09.2011.godine. onda bi takva rečenica opisala događaj koji će mnogi posjetioci ostaviti u svom sjećanju. Da li će i sam Bryan pamtiti ostaje na njemu. Bilo kako bilo, stari šarmer je nastupom u Beogradu potvrdio da je profesionalnost, spojena s ljubavlju prema muzici i elegantnost stila potvrda zašto je i dalje u centru pažnje ovaj vremešni pjevač.

U punoj Areni, 10 minuta nakon zakazanog termina s pjesmom „I’ m Into You“ predstavio je sebe i svoj bend u kojem su bili trojica gitarista, 4 backing vokala, dvije osobe za klavijaturama ili skraćeno - 11 osoba ukupno oko njega plus dvije plesačice koje su se povremeno pojavljive da bi dočarale čitav spektakl.

I sam Bryan je bio za klavirom, čak i više nego što je stajao, no to nije smetalo publici. Svaka pjesma je ispraćena aplauzima. Koncert se sastojao od dva dijela. Pauza od 15-ak minuta dobro je došla da se nepovjerljivi, ako ih je bilo, preobrate u štovatelje veličine Bryan Ferryja ali i da kupe neki suvenir (majicu, cd, program turneje s fotografijama) koji su se nudili u holu Arene po pristupačnim cijenama.

Nekako je prirodnije da je publika više „prepoznala“ obrade koje Bryan Ferry izvodi pa je tako već na samom početku pjesma „I Put A Spell On You“ dobila jači aplauz, „You Are Like A Hurricane“ ili „All Along The Watchtower“ su postigli da čujete da se tu i tamo u publici pjevuši. Pjevalo se i na „Slave To Love“ , „Don’t Stop The Dance“,... Pojedini su silazivši s tribina u parter napravili sa strane za sebe plesni podij. Ipak očito je da je publika očekivala pjesme Boba Dylana u izvodjenju Ferryja.

Sam bend je bez sumnje doprinejo atmosferi. Gitarske dionice, koje su se izmjenjivale u pjesmama, potpomognute djevojkom koja je pored klavijatura svirala i saksofon i klarinet, sama superiornost Ferryja – ali i jako dobar zvuk u Areni dovoljan su razlog da čitav koncert ima ocijenu više. Atmosferi do usijanja doprinjeo je i light show koji je sve te ljubavne kompozicije Bryan Ferryja dočaravao prigušenim svijetlima koja bi osvetljavala samog Bryana... dovoljno da se i vizualno pamti koncert.

Čovjek iz benda Roxy Music, savršen vokal, uzor mnogim bendovima i ljudima iz svijeta muzike (treba podsjetiti na imidž Gorana Bregovića iz perioda albuma Bitanga i Princeza) i kako ga mnogi zovu ”stari šarmer”, nije bez razloga treći put u Beogradu – publika ima svoje razloge! Šarm, pjesme...

Prvi put bio je s obnovljenim bendom Roxy Music u Centru ”Sava”, a nakon toga ponovno 2007. godine. Ovaj treći nastup u Areni potvrda je da se i četvrti nastup može planirati. Puna Arena i gromki aplauz poslije dvosatnog koncerta poslao je poruku Bryanu i bendu da su u Beogradu uvijek dobrodošli.

Ivica Stanković

Objavljeno 24.09.2011.

Vremeplov

Cijelokupni smisao i ideja poezije tjeraju me u smijeh.
Frank Zappa