Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bučni finski K-X-P u Zagebu

Bučni finski K-X-P u ZagebuFinski bend K-X-P i njihova mračna elektronika predstavit će se u Malom pogonu Tvornice kulture u ponedjeljak 30.11.

Finski inovatori K-X-P dolaze iz Helsinkija, a zbog njihovog stvaralaštva naziva ih se i anti bendom. Poznati su po bučnim, šamanskim, dijelom improviziranim live nastupima koji su praćeni repetitivnim i jako intenzivnim bubnjanjem.

U svom radu miješaju elektroniku, noise, rock, pa čak i techno i od svega stvaraju hipnotičke i minimalističke ritmove, što se može usporediti s djelima bendova kao što su Spacemen 3, Vangelis, This Heat, 23 Skidoo, Suicide i Neu! Poznati Q Magazine ovaj bend naziva savršenom sintezom disco šljokica i ispijanja alkohola, dok Pitchfork o njima piše kao o nevjerovatno ritmičnom bendu s paranoičnim dark disco melodijama.

2010. godine bend je objavio istoimeni album prvijenac K-X-P koji je nastajao kao test tijekom proba u studiju, a sve je naraslo u konzistentne trake i uobličeno u album. Prvi album donosi pozitivne kritike, turneje po Europi i Skandinaviji, ali ubrzo i EP “Easy” snimljen u pauzi između turneja. Drugi album “K-X-P II” izašao je 2013., a bend se okružio starom i analognom opremom, te snimao u tradicionalnim studijima i kinima. Dok je prvi album statičan i minimalistički, na drugom se uratku osjeti energija kojom pršti ovaj bend te pokazuje u što su izrasli na pozornici. Kreativni kolektiv izbacuje i EP “The History of Techno” na kojem istražuju ritam, duže strukture i kompozicije. Friško je vani treći album “K-X-P III”, izdan za vlastitu etiketu Öm, na kojem bend nastavlja istraživanja s prethodnog EP-a, ali i uvodi neke nove elemente. Iako zvuči kao da se poigravaju raznim žanrovima, sami kažu da na ovom albumu zapravo pokušavaju pronaći najiskonskije ključne elemente u svijetu zvukova.

Članovi benda 

K-X-P su Timo Kaukolampi (vokal, synthovi), Tomi Leppänen (bubnjevi), Ilari Larjosto (bubnjevi), Anssi Nykänen (bubnjevi) i Tuomo Puranen (bass), a moćan nastup ove finske skupine pogledajte u Tvornici kulture 30. studenog.

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kn dok će na dan koncerta cijena biti 45 kn.

Službena prodajna mjesta:
● Tvornica kulture - Ljudevita Posavskog 1
● Aquarius CD shop - Varšavska 1
● Dirty Old Shop - Tratinska 18
● Prodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Objavljeno 05.10.2015.

Vremeplov

Svirajući s ljudima raznolikih izričaja čovjek širi vidike, a Rijeka ima pregršt kvalitetnih glazbenika koji imaju što za reći.
Vedran Križan (Manofon), intervju za RiRock.com