Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bučni finski K-X-P u Zagebu

Bučni finski K-X-P u ZagebuFinski bend K-X-P i njihova mračna elektronika predstavit će se u Malom pogonu Tvornice kulture u ponedjeljak 30.11.

Finski inovatori K-X-P dolaze iz Helsinkija, a zbog njihovog stvaralaštva naziva ih se i anti bendom. Poznati su po bučnim, šamanskim, dijelom improviziranim live nastupima koji su praćeni repetitivnim i jako intenzivnim bubnjanjem.

U svom radu miješaju elektroniku, noise, rock, pa čak i techno i od svega stvaraju hipnotičke i minimalističke ritmove, što se može usporediti s djelima bendova kao što su Spacemen 3, Vangelis, This Heat, 23 Skidoo, Suicide i Neu! Poznati Q Magazine ovaj bend naziva savršenom sintezom disco šljokica i ispijanja alkohola, dok Pitchfork o njima piše kao o nevjerovatno ritmičnom bendu s paranoičnim dark disco melodijama.

2010. godine bend je objavio istoimeni album prvijenac K-X-P koji je nastajao kao test tijekom proba u studiju, a sve je naraslo u konzistentne trake i uobličeno u album. Prvi album donosi pozitivne kritike, turneje po Europi i Skandinaviji, ali ubrzo i EP “Easy” snimljen u pauzi između turneja. Drugi album “K-X-P II” izašao je 2013., a bend se okružio starom i analognom opremom, te snimao u tradicionalnim studijima i kinima. Dok je prvi album statičan i minimalistički, na drugom se uratku osjeti energija kojom pršti ovaj bend te pokazuje u što su izrasli na pozornici. Kreativni kolektiv izbacuje i EP “The History of Techno” na kojem istražuju ritam, duže strukture i kompozicije. Friško je vani treći album “K-X-P III”, izdan za vlastitu etiketu Öm, na kojem bend nastavlja istraživanja s prethodnog EP-a, ali i uvodi neke nove elemente. Iako zvuči kao da se poigravaju raznim žanrovima, sami kažu da na ovom albumu zapravo pokušavaju pronaći najiskonskije ključne elemente u svijetu zvukova.

Članovi benda 

K-X-P su Timo Kaukolampi (vokal, synthovi), Tomi Leppänen (bubnjevi), Ilari Larjosto (bubnjevi), Anssi Nykänen (bubnjevi) i Tuomo Puranen (bass), a moćan nastup ove finske skupine pogledajte u Tvornici kulture 30. studenog.

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kn dok će na dan koncerta cijena biti 45 kn.

Službena prodajna mjesta:
● Tvornica kulture - Ljudevita Posavskog 1
● Aquarius CD shop - Varšavska 1
● Dirty Old Shop - Tratinska 18
● Prodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Objavljeno 05.10.2015.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)