Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Četiri dana do Steve Vaia

Četiri dana do Steve VaiaNakon što su Beograd posjetile mnoge legende na gitari, napokon ponovo dolazi i jedan od najvećih među njima - virtuoz, inovator i vizionar, Steve Vai.

Uz ”priču” s njegovog najnovijeg albuma ”The Story of Light” publiku će, 30.10.2012. u Kombank Areni, podsjetiti na svoje najveće hitove iz dugogodišnje karijere.

Rođen je 06.06.1960. godine u Carl Place, NY (New York). Nakon završene srednje škole seli u Boston i studira glazbenu akademiju. Potom se seli u Los Angeles gdje ga zapaža legendarni Frank Zappa. Zappa je bio iznenađen Vaievom tehnikom sviranja gitare i poznavanjem glazbe. Godine 1980. pridružuje se bendu Frank Zappae i dobiva status vrhunskog rock gitariste.

Njegov najnoviji samostalni album zove se ”The Story of Light” i njime nastavlja turneju iz 2009. godine - ”Where the Wild Things Are”. ”The Story of Light” govori o kozmičkom putovanju čovjeka kroz isprepletane tragedije, otkrića, prosvjetljenja i iskupljenja.

Steve Vai u svom prepoznatljivom stilu pretežno svira rock i rock metal ali pridonosi i drugim stilovima. Svira s mnogim glazbenicima širom svijeta i uklapa se u svaki stil njihove glazbe. Njegove pjesme su sklop raznih tehnika počevši od tapping, korištenja tremola, vah pedale velikom brzinom, legato stila, shreding stila...

Odlikuje ga odličan scenski nastup na kojima pokušava svoju glazbu iskaže raznim facijalnim ekspresijama i pokretima tijela. Njegov najveći hit je ”For the Love of God”.

Posjeduje veliku kolekciju gitara (velikim dijelom egzotičnog oblika) među koje spada i njegova serija Ibanez JEM modela. JEM je danas jedna od najprodavanijih gitara. Također, za Ibanez Vai je dizajnirao i ”The Universe”, prvu komercijalnu električnu gitaru sa 7 žica. Ovaj instrument inspirirao je revolucionarnu metalnu subkulturu koja je započela tijekom ’90-tih.
Ulaznice su u prodaji po cijenama od 19e za parter i 23e za tribine.

Prodaja ulaznica na svim ovlaštenim prodajnim mjestima CS Eventim, kao i na blagajnama: Kombank Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i Ušće šoping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs

Za sve informacije i rezervacije obratite se preko broja: 0900 110.011

Preko zvaničnog sajta http://www.vai.com/, najvjerniji fanovi mogu nabaviti ekskluzivni Vip paket EVO Experience koji uključije upoznavanje i razgovor sa izvođačem, prisustvovanje tonskoj probi, kopiju ručno ispisane partiture, fotografiju s autogramom, trzalice, potpisani remen za gitaru i još mnogo toga. Za više informacija posjetite službene stranice http://www.vai.com/.

Objavljeno 26.10.2012.

Vremeplov

Nemam osjećaj domoljublja, ali imam zajedništva.
Chrissie Hynde (The Pretenders)