Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chris Brokow dolazi u Tvornicu

Chris Brokow dolazi u TvornicuKultni američki kantautor Chris Brokow potvrđen je kao izvođač koji će nastupiti prije Dinosaur Jr u zagrebačkoj Tvornici kulture 16.02.2013.

Široj publici Chris Brokow najpoznatiji je kao bubnjar Codeinea i guitarist Comea, dva benda koji su u 90-tima objavljivali za labele Sub Pop i Matador i po mnogočemu označili američku nezavisnu scenu.

Početkom prošlog desetljeća Chris se više okreće solo radovima kroz brojne albume vokalne i instrumentalne glazbe, žanrovski se krećući od čistokrvnog rocka preko akustičnih gitarskih albuma do eksperimentalnih radova. Izdanja su pratile dugačke turneje i komponiranje glazbe za filmove.

Tijekom karijere Brokow je surađivao sa mnogim uglednim glazbenicima od kojih su najpoznatiji Thurston Moore (Sonic Youth), Evan Dando (Lemonheads) i GG Allin. U Zagreb dolazi u sklopu turneje na kojoj promovira svoj posljednji studijski album “Gambler’s Ecstasy”, objavljen prošle godine.

Dinosaur Jr, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, dolaze u Tvornicu kulture u subotu 16.02. na svoj tek drugi nastup u Hrvatskoj I jedini u regiji. Nakon sjajnog koncerta prije nekoliko godina u Boogaloo klubu, ovoga puta Tvornica kulture ugostiti će band koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie I alternative gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.

U svojoj orginalnoj postavi (J Mascis, Lou Barlow i Murph), Dinosaur Jr. podsjetiti će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja, te ujedno predstaviti i izvrstan posljednji studijski album “I Bet On Sky”, objavljen prije dva mjeseca, te dočekan isključivo hvalospjevima od bandu standardno naklonjene kritike. Dinosaur Jr. objavili su u karijeri 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca iz 1985. godine do ovogodišnjeg “I Bet On Sky”. Band je prestao s radom tokom 1997., da bi se u orginalnoj postavi vratili 2005. godine.

Ulaznice za ovu prvoklasnu alter rock poslasticu u prodaji su na svim prodajnim mjestima Eventima, na www.eventim.hr, www.entrio.hr, kao i u Tvornici kulture.

Pretprodajna cijena je 120 kn, dok će na dan koncerta iznositi 140 kn.

Koncert Dinosaur Jr. i Chrisa Brokowa organizira Tvornica kulture.

Objavljeno 07.02.2013.

Vremeplov

Mislim da je situacija sada, koliko se god mi svi volimo žaliti, puno bolja nego onda kada smo mi kretali s bendom. Promijenio bih jedino stav mladih ljudi prema politici, mislim da mladi nisu ni svjesni koliku moć imaju i koliko mogu toga promijeniti ako se pokrenu.
Mile Kekin (Hladno Pivo)