Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Conor Oberst – Asteška magija svestranog američkog indie kantautora

Conor Oberst – Asteška magija svestranog američkog indie kantautoraNakon drugog Radar festivala koji se sredinom lipnja održao u Varaždinu, organizatori Radara predstavljaju novu koncertnu poslasticu. U sklopu velike svjetske turneje povodom predstavljanja novog samostalnog albuma Zagreb će 9. rujna prvi puta posjetiti Conor Oberst, zanimljivo ime svjetske indie rock scene, cijenjeni američki kantautor i frontmen grupe Bright Eyes.

U 14 godina rada na glazbenoj sceni Conor Oberst je samostalnim albumima kao i djelovanjem s raznolikim grupama od indie rock grupe Commander Venues, punk rockera Desaparecidos, indie pop grupe Park Ave do Bright Eyes stvorio iznimno plodnu i raznovrsnu diskografiju. Svojom je karizmom, talentom, stavom i izvrsnim i strastvenim nastupima uživo stekao status priznatog glazbenog imena osvojivši publiku i kritiku diljem svijeta, kao i Billboardovu ljestvicu. Održao je nekoliko svjetskih turneja, rasprodao gotovo sve klubove i dvorane u kojima je nastupao, svirao je na najvećim svjetskim festivalim kao što su Coachella, Glastonbury, Hurricane, Southside, Benicassim...

Conor je započeo glazbenu karijeru sa 13 godina u rodnoj Omahi u Nebraski kada je izdao album «Water», financiran od strane brata Justina suvlasnika Lumberjack records koji će kasnije postati poznat Saddle Creek. Saddle Creek Records danas je čuvena i utjecajna nezavisna diskografska kuća i snažno indie rock središte mladih glazbenika za koju je Conor Oberst sa svojim grupama izdao gotovo sve albume i singlove. Nakon dva solo albuma, sredinom 1995. Conor Oberst počinje djelovati s indie rock grupom Commander Venus, a već 1998. okuplja Bright Eyes, do danas najuspješniji njegov band, čiji je album Cassagada proglašen jednim od najboljih albuma u 2007. godini. Zabljesnuo je i na punk rock sceni bendom Desaparecidos s kojim je djelovao kraće vrijeme.

Zbog svojih literarno vrijednih i poetičnih tekstova u kojima se dotiče tema od politike, aktivizma do ljubavnih jada, prozvali su ga svojevrsnim glasnogovornikom svoje generacije zbog čega ne čude česte poredbe s Bobom Dylanom. Tijekom 2003. godine osniva i vlastitu diskografsku kuću Team Love Records koja zastupa drugačije i nezavisne glazbenike čiju glazbu distribuira isključivo putem interneta i koja je besplatna za korisnike.

Novi album pod nazivom «Conor Oberst» izaći će 04. kolovoza, snimljen je u Meksiku u Tepoztlánu, privremenom studiju u dolini u planinama - Valle Mistico - poznatoj po asteškoj magiji i viđenjima neidentifirciranih letećih objekata. Album je producirao sam Conor uz asistenciju Andy LeMaster. Za tu priliku okupljen je Mystic Valley band u sastavu Taylor Hollingsworth gitara, Nik Freitas gitara, Macey Taylor bass, Nate Walcott truba – klavijature, Jason Boesel bubnjevi s kojima će nastupiti i u Zagrebu.

Koncert će se održati u ponedjeljak 08.09. u zagrebačkom Teatru ITD s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 81,90 kuna + provizija Eventima možete kupiti u svim poslovnicama Eventima diljem Hrvatske, kao i putem interneta na www.eventim.hr.

Link: www.conoroberst.com

Diskografija:

Conor Oberst
Water, Lumberjack Records, 1993.
Here is to Special Treatment, Sing, Eunuchs!, 1994.
The Soundtrack of My Movie, Sing, Eunuchs!, 1996,
Kill the monster before it eats baby, split EP, Sing, Eunuchs!, 1996.
Conor Oberst, Merge Records, 2008.

Commander Venus
Do You Feel at Home?, Saddle Creek, 1995
The Uneventful Vacation, CD Grass Records, LP on Saddle Creek, 1997.

Desaparecidos
The Happiest Place on Earth, EP singles, Saddle Creek, 2001.
Read Music/Speak Spanish, Saddle Creek, 2002.

Park Ave
When Jamie went to London...We broke up, Urinine Records 1999./Team Love 2005.,

Bright Eyes
A Collection of Songs Written and Recorded 1995-1997, Saddle Creek, 1998.
Letting off the happiness, Saddle Creek, 1998.
Fevers and mirrors, Saddle Creek, 1998.
Lifted or The Story Is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground, Saddle Creek, 2002.
A Christmas Album, Saddle Creek, 2002.
I’m Wide Awake, It’s Morning, Saddle Creek, 2005.
’Digital Ash in a Digital Urn’, Saddle Creek, 2005.
Motion Sickness: Live recordings, Team Love 2005.
Noise Floor, Saddle Creek, 2006.
Cassadaga, Saddle Creek, 2007.

Bright Eyes - ”First Day of My Life”Mate Bogut / Artist info

Objavljeno 02.07.2008.

Povezani članci

Vremeplov

Ne vjerujem da bih mogla glumiti.Teško bi mi se bilo prilagoditi da budem neka druga osoba, da glumim, jer sam takva kakva jesam i nije mi lako biti netko drugi.
Dolores O’Riordan (The Cranberries)