Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

CUL-de-SAC - Orkestar za ubrzanu evoluciju u Palachu

CUL-de-SAC - Orkestar za ubrzanu evoluciju u PalachuImprovizacijski free jazz orkestar Cul-de-Sac odlučuje ponovno biti koncertno aktivan. Od njihova početka je proteklo gotovo 30 godina...

Prvi jugoslavenski improvizatori koji se nisu libili pomicati granice, potom amsterdamski outsideri i današnje glazbene veličine. Rijeku posjećuju u proširenoj postavi koju čini čak 12 članova među kojima su članovi Trobecovih krušnih peći, Peach Pita, Haustora...

Nažalost, njihov začetnik Dragan Pajić Pajo umire početkom 2014. i za sobom ostavlja ostavštinu koju ova glazbena karavana nastavlja poticati kroz ubrzanu evoluciju eksperimentalne glazbe.

Nakon zapaženih nastupa u Šibeniku, Zagrebu, Splitu, O.K.C. Palach ovoga puta postaje mjesto gdje osim glazbenoga nastupa ostavljamo prostora i za izložbu plakata i grafika stalnog suradnika Cul-da-Sac-a, vizualnog umjetnika Nikole Vincelja Jinksa te s članovima benda razgovaramo o zagrebačkoj experimentalnoj avangardnoj sceni.

Cijeli će prostor Palacha biti ispunjen sjećanju na velikana scene čiji će se utjecaj prepozanti u godinama koje slijede.

Kako bi i basist benda Darko Rundek rekao: ”CdS danas postaje relevantan bend koji u dosadnoj i mozgaispirućoj šumi formatirane glazbe na radiju, netu i uzivo šokira slobodom i radošću muziciranja.

Ulaznice su u pretprodaji po 35 kn, a nabavljive su na šankovima OKC Palach i The Beertije te online na entrio.hr, dok će na dan koncerta ulaz biti 50 kn.

Objavljeno 29.01.2015.

Vremeplov

Dopuštanje pozitivnog iskazivanja mladenačke, često buntovne i nerazborite energije koja dolazi iz ovakvih prostora može u jednom trenutku dati najljepše trenutke tim mladim ljudima, a u isto vrijeme usmjeriti i sam tijek njihovih života. O istim tim ljudima u nekoj mjeri ovisi i budućnost ovog grada.
Damir Čargonja Čarli, intervju za RiRock.com