Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

CUL-de-SAC - Orkestar za ubrzanu evoluciju u Palachu

CUL-de-SAC - Orkestar za ubrzanu evoluciju u PalachuImprovizacijski free jazz orkestar Cul-de-Sac odlučuje ponovno biti koncertno aktivan. Od njihova početka je proteklo gotovo 30 godina...

Prvi jugoslavenski improvizatori koji se nisu libili pomicati granice, potom amsterdamski outsideri i današnje glazbene veličine. Rijeku posjećuju u proširenoj postavi koju čini čak 12 članova među kojima su članovi Trobecovih krušnih peći, Peach Pita, Haustora...

Nažalost, njihov začetnik Dragan Pajić Pajo umire početkom 2014. i za sobom ostavlja ostavštinu koju ova glazbena karavana nastavlja poticati kroz ubrzanu evoluciju eksperimentalne glazbe.

Nakon zapaženih nastupa u Šibeniku, Zagrebu, Splitu, O.K.C. Palach ovoga puta postaje mjesto gdje osim glazbenoga nastupa ostavljamo prostora i za izložbu plakata i grafika stalnog suradnika Cul-da-Sac-a, vizualnog umjetnika Nikole Vincelja Jinksa te s članovima benda razgovaramo o zagrebačkoj experimentalnoj avangardnoj sceni.

Cijeli će prostor Palacha biti ispunjen sjećanju na velikana scene čiji će se utjecaj prepozanti u godinama koje slijede.

Kako bi i basist benda Darko Rundek rekao: ”CdS danas postaje relevantan bend koji u dosadnoj i mozgaispirućoj šumi formatirane glazbe na radiju, netu i uzivo šokira slobodom i radošću muziciranja.

Ulaznice su u pretprodaji po 35 kn, a nabavljive su na šankovima OKC Palach i The Beertije te online na entrio.hr, dok će na dan koncerta ulaz biti 50 kn.

Objavljeno 29.01.2015.

Vremeplov

Nisam imao tako uzbudljiv život. Ima puno stvari za koje bih volio da sam ih učinio, umjesto što sam samo sjedio i žalio se kako mi je dosadno u životu. Zato uglavnom volim izmišljati. Radije pričam priče o drugima... Više bih volio da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.
Kurt Cobain