Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Garbage na bazenima Beogradu

Garbage na bazenima BeograduGarbage je uvrstio i Beograd na listu datuma za 2019.godinu...

Garbage su Duke Erikson – gitara, bass gitara, klavijature, Shirley Manson – vokal, gitara, Steve Marker – gitara i Butch Vig – bubnjevi, udaraljke. Zajedno nastupaju 25 godina. Do sada su prodali preko 17 milijuna albuma i nastupali u preko 35 zemalja.

Nakon što su se Butch, Duek i Steve okupili u Madison, Wisconsin 1993. i godinu dana kasnije im se priključila Shirley 1995.godine izbacili su debi album „Garbage“ koji je prodan u preko 4 milijuna primjeraka. Njihov jedinstveni zvuk i provokativna vizualna estetika izazvali su veliku pažnju javnosti diljem svijeta i donijeli im ogroman uspjeh.

Pjevačica Shirley Menson, koja će sa svojim bendom „Garbage“ prirediti u Beogradu 28. 06. na bazenima „11. april“ prvorazredni rock spektakl, otvorila je nedavno dušu i progovorila o depresiji kroz koju je prolazila u tinejdžerskim danima, i koja ju je dovela čak do samoozljeđivanja.

Sve je, kaže, počelo kad je bila u vezi u kojoj je trpjela psihičku torturu. Rezala se perorezom koji je pričvrstila za čizme kao modni detalj. Prvi put je to uradila nakon tuče s dečkom.
„Počela sam se ozljeđivati sve češće i rezovi su postajali sve dublji“, ispričala je Menson. „Krila sam ožiljke ispod čarapa i nikad nisam nikom pričala o tome“. Prestala je, kaže, to raditi kad je srela divnu osobu koja je zaslužila njezino poštovanje, i pritom bila savršena za komunikaciju.

Problemi su, nažalost, ponovo počeli 1998. godine, kad su „Garbage“ objavili album „Version 2.0“ i bili u zenitu popularnosti. Karizmatična pjevačica je osjećala ogroman pritisak medija, analizirao se njen izgled, svaki postupak... „U trenucima ekstremne histerije, pomišljala sam da bi mi, kad bih uspjela dohvatiti mali nož, to donjelo olakšanje i lakše suočavanje sa stresom“, dobro pamti Shirley.

Na kraju se, srećom, uspjela da oduprjeti iskušenju, ne želeći ponovo povrjeđivati sebe samu. Shirley sada kaže da, ne bi li potisnula svoju mračnu stranu, tjera sebe da bude ljubazna prema sebi i drugima, kreativna, i da traži sreću.

Ulaznice za beogradski koncert grupe “Garbage” su u prodaji putem Ticketvision-a i online.

Organizator koncerta: Charm Music Serbia

Objavljeno 19.06.2019.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)