Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Gitara je život!”, a život je na Omiš Guitar Fest-u!

 ”Gitara je život!”, a život je na Omiš Guitar Fest-u!Grad Omiš domaćin je Trećeg međunarodnog festivala gitare ”Omiš Guitar Fest 2012.” koji se od 11. - 14. travnja održava u gradu na ušću Cetine.

U organizaciji Centra za kulturu Omiš i Udruge Male žice, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, nastupit će izvanredni glazbeni virtuozi i gitaristi: Vlatko Stefanovski, David Dyakov, Carlo Marchione, Zele Lipovače, Ante Pupačić Pupi, Dragianni, Emir Hot, Damjan Pejčinoski te mnogobrojni glazbenici iz regije i svijeta.

Pored uglednih i renomiranih gitarista, ove godine će na Trećem međunarodnom festivalu gitare ”Omiš Guitar Fest 2012.” posjetitelji moći poslušati izvedbe mladih glazbenika iz: Bosne i Hercegovine, Grčke, Makedonije, Portugala, Rusije, Švedske, Ukrajine, Velike Britanije...

Da je riječ o zaista zanimljivom i inovativnom gitarističkom festivalu, potvrdilo je 220 gitariste iz 13 zemalja regije i svijeta koji su prošle godine sudjelovali na Omiš Guitar Fest-u.

Tijekom Omiš Guitar Festa će se održati natjecanje u klasičnoj i električnoj gitari, air gitari te disciplini glas i gitara.

Festival je tematski podijeljen na dva dijela, stoga će 11. i 12. travnja biti posvećeni električnoj i akustičnoj gitari, dok će 13. i 14. travnja naglasak biti na klasičnoj gitari.

Zanimljivost ovogodišnjeg Omiš Guitar Fest-a je poziv natjecateljima na Natječaj za autorske skladbe za klasičnu gitaru, čije će tri pobjedničke autorske skladbe premijerno izvesti jedan od najboljih gitarista današnjice Carlo Marchione na koncertu koji će se održati 14. travnja u Ilirskom sjemeništu u Omišu.

Svi sudionici i posjetitelji Festivala će za vrijeme održavanja natjecanja u Omišu, imati prilike sudjelovati na natjecanju, radionicama i predavanjima, izložbama gitara i gitarske opreme, reviji gitara te brojnim koncertima i nastupima domaćih i svjetskih glazbenika.

Kako biste postali dio Omiš Guitar Festa, potrebno je da pošaljete svoje aplikacije na internetsku adresu Festivala http://www.omisguitarfest.com/ do 21. ožujka 2012. te na taj način sudjelujete u ovom iznimno zanimljivom i vrhunskom doživljaju gitare.

Direktan link za prijave je ovdje

Gitaristi se mogu prijaviti kao izvođači, ali i prijaviti svoje skladbe. Tri najbolje skladbe za gitaru će na završnom koncertu izvesti jedan od najboljih gitarista današnjice Carlo Marchione.

”Gitara je život!”, a život je od 11. do 14. travnja na Omiš Guitar Fest-u.

Objavljeno 12.03.2012.

Vremeplov

Ako me uistinu zanima to što stvaram, zanimat će i druge ljude.
John Cale