Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gravenhurst u Močvari!

Gravenhurst u Močvari!Engleski atmosferični alt rock bend Gravenhurst premijerno sviraju u Močvaru danas 15.10.2012.

Gravenhurst je svijet stvoren pomoću zvukova i glasova, konstantno evolvirajuć, doveden u postojanje iz potpuno nesrodnih sastojaka. Najćešće opisana kao iznimno atmosferična i mračna, glazba Nicka Talbota nalazi se negdje između vokalnih harmonija Simona & Garfunkela, melodičnog noisea My Bloody Valentine te zamršenih stilova sviranja gitare Nicka Drakea, Berta Janscha i Richarda Thompsona.

Nick Talbot, autor, pjevač, multi instrumentalist i producent iz Bristola tvrdi da je najvažniji glazbeni trenutak njegovog života otkriće The Smiths, čija ga je glazba ohrabrila da i sam počne pisati pjesme i stvarati glazbu. Tajnovit simbolizam njegovih tekstova dolazi od književnih uzora kao što su Alan Moore i Ian Sinclair, emocionalna snaga pjesama iz mladosti provedene uz glazbu The Smiths, The Cure i Joy Division, dok mu je najveći uzor među gitaristima Johnny Marr.

Sredinom 1990-tih godina Nick Talbot radi studija seli u Bristol gdje se ubrzo našao među tadašnjim vizionarskim dream pop bendovima kao što su Third Eye Foundation, Flying Saucer Attack, Movietone i Crescent. U to vrijeme na sceni djeluje kao član benda Assembly Communications. 1999. godine osniva izdavačku kuću Silent Age Records, odlučuje se posvetiti stvaranju vlastite glazbe i nastavlja pod pseudonimom Gravenhurst. Od tada do danas, Gravenhurst se razvio u snažan live bend koji je intenzivno nastupao po festivalima u Europi i SAD-u te na turnejama sa bendovima kao što su Belle & Sebastian, Broadcast i Explosions In The Sky.

Kao Gravenhurst, Nick Talbot snimio je pet izvrsnih studijskih albuma, iznimno cijenjenih od strane slušatelja i kritike, te većinu pjesama sa soundtracka za film Ein Freund Von Mir, njemačkog redatelja, scenarista i glumca Sebastiana Schippera.

Svoja izdanja Gravenhurst potpisuje za britansku izdavačku kuću Warp Records značajnu po otkrivanju mnogih cijenjenih umjetnika u elektronskoj glazbi, a osim Nicka Talbota i Gravenhurst za Warp svoja izdanja potpisuju i Brian Eno, !!!, Broadcast, Aphex Twin, Battles, Jamie Lidell, Boards Of Canada, Grizzly Bear, Prefuse 73 te Vincent Gallo.

Danas se Nick Talbot vraća svojim akustičnim i folk korijenima, izvodi materijale sa svih pet albuma, praćen je gitarama i raznim elektroničkim napravama za proizvodnju zvučnih kulisa te ritam sekcijom. Publiku na koncertima ohrabruje da glasno izraze svoje želje i zahtjeve.

Ovu izuzetnu glazbenu večer otvoriti će multitalentirana autorica i glazbenica Sara Renar iz Zagreba, koja osim što svojom glazbom osvaja sve više poklonika je istovremeno i uspješna arhitektica. Toplina i senzibilnost njenog glasa te glazba koja se može opisati kao spoj modernog bluesa, southern rocka i indie popa dugo su očekivano osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz pomoć talentiranih glazbenika i prijatelja Sara Renar trenutno snima debut album koji će uskoro biti objavljen za Aquarius Records. Na koncertu će uz pomoć pratećeg benda premijerno izvesti pjesme sa nadolazećeg albuma.

Upad na dan koncerta na blagajni kluba: 80 kn

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 22; Kino Europa, Varšavska 3; Dallas Records, Tkalčićeva 7; Rockmark, Berislavićeva 13.

Objavljeno 15.10.2012.

Vremeplov

Ne mislim da se žena mora postaviti kao muškarac da bi pokazala svoju snagu.
Little Richard