Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gregorian nastupaju u Beogradu!

Gregorian nastupaju u Beogradu!Gregorian ponovo nastupaju u Beogradu u Centru Sava. Prethodni nastup iz 2011. godine ostavio je sve prisutne tada bez daha. Ne samo scenski, već i muzički Gregorian su ostavili koncert koji se pamti izvodeći hitove grupe U2, sastava ABBA, Depeche Mode, Led Zeppelin, Snow Patrol… U okviru svjetske turneje 2013. Promoviraju novi album „Epic Chants“.

Kako je sve nastalo?

Ideja za pokretanje projekta Gregorian rodila se kada je Frank Peterson, glazbeni producent iz Hamburga, 1989. godine posjetio kraljevski samostan San Lorenzo de El Escorial u Španjolskoj. Dok je šetao kroz srednjovjekovni samostan i dvorac, slušajući na svom walkmanu glazbu, Peterson je pronašao inspiraciju za novi glazbeni eksperiment, u kojem je odlučio kombinirati gregorijanske korale sa suvremenom glazbom.

Frank Peterson je svoju ideju prvotno realizirao na projektu Enigma, na kojem mu je pomogao producent Michael Cretu. Prvi album Enigme ”MCMXC aD” objavljen je 1990. godine, a Enigma je postala planetarno popularna i svojevrsni svjetski fenomen. Poslije ”zatvaranja” priče zvane Enigma, Peterson osmišljava projekt Gregorian.

S prvim albumom ”Masters Of Chant”, 1999. Frank Peterson je nagovijestio uspjeh. U nadolazećim godinama, snimljeno je 11 studijskih albuma 6 DVD izdanja i sa više od 10 milijuna prodanih primjeraka CD-a osigurana su zlatna i platinasta priznanja u 24 države diljem svijeta.

Uz Gregorian, Frank Peterson surađuje kao skladatelj i sa drugim glazbenim umjetnicima, među kojima su i Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Ofra Haza, Alannah Myles, José Carreras, Placido Domingo, Paul Stanley, Josh Groban, Tom Jones, Backstreet Boys, Marky Mark ...

Uz sav uspjeh, producent, tvorac i ”mozak” projekta, Frank Peterson, nikada ne miruje, o čemu najbolje govori skoro objavljen, aktualni album, ”Epic Chants”, inspiriran filmskim hitova iz blockbustera poput ”Titanic”, ”James Bond ”,” Notting Hill ”,” Batman Forever ”,” Gospodar prstenova ”i drugih.

Paralelno uz pripremu i snimanje novog albuma, Gregorian je pripremao je i veliku svjetsku promotivnu turneju ”The World Epic Chants Tour 2013”. Nastup u Beogradu je definitivno poziv na spektakl muzičko-scenski koji se pamti. Uvjerite sei sami…

Objavljeno 30.03.2013.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf