Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Incubus - Prirodni spoj različitih ideja

Incubus - Prirodni spoj različitih idejaGrupa Incubus je formirana 1991. godine u San Fernando Valleyu, predgrađu Calabasasa u Kaliforniji, od strane Brandona Boyda (vokal) i Josea Pasillasa (bubnjevi), koji su pohađali istu osnovnu školu - i kako to često biva - osnovali su zajedno rock bend. Njih dvojica u istoj toj srednjoj školi upoznaju i vrbuju Mike Einzigera (gitara), a Alex Katunich (bas) im se kasnije pridružuje, kojeg nešto kasnije zamijenjuje Dirk Lance.

Otpočetka im muzički izraz u potpunosti podsjeća na Red Hot Chili Peppers ali se sljedeće dvije godine u potpunosti mijenjanju uvodeći u svoj stil post-grunge, trasha pa i alt-metala podsjećajući na još jednu izvrsnu grupu, četvorku iz Sacramenta - Deftones.

Već tijekom pohađanja srednje škole momci iz Incubus su održavali samostalne koncerte po Kaliforniji gdje su stvorili poveći broj fanova koji su ih pratili na koncertima.

1995. godine grupi se pridružuje i DJ Lyfe koji zauzima svoje mjesto u grupi donoseći nove kvalitete u svirci Incubusa, uvodeći elektroniku i semplove. Četiri godine nakon formiranja snimaju svoj prvi dugosvirajući album pod nazivom ”Fungus Amongus” (1995).

Potom objavljuju EP ”Enjoy Incubus” (1997) na kojem se nalazi šest numera i to prepravljenih i dorađenih ranijih demo snimaka. Iste godine objavljuju drugi dugosvirajući album pod nazivom ”S.C.I.E.N.C.E.” koji biva znatno kvalitetniji i ozbiljniji od prethodnika, te im donosi široku prihvaćenost i status rock zvijezda.

Potom se redaju albumi ”Make Yourself” (1999), ”Morning View” (2001) i četvrti ”Crow Left of the Murder” (2004) gdje grupa na izvanredan način kombinira funk, metal i noise, ne stvarajući osjećaj da je to neprirodan spoj muzičkih izraza. Razlog nove vitalnosti možda je i nova postava benda. Nakon što je basista Dirk Lance otišao iz benda, Ben Kenney (nekadašnji gitarista hip hop grupe The Roots) pridružio se, te novim i svježim pristupom se dokazao već na platinastom albumu ”Morning View” oplemenivši dotadašnji zvuk Incubusa.

U studenom 2006. godine će biti objavljen novi album ”Light Grenades”. Prema riječima pjevača Brandona Boyda novim pjesmama bend se približio onome što su oduvijek htjeli biti, dok im je u tome ponovo pomogao njihov dugogodišnji suradnik Brendan O’Brien kao producent izdanja.

Diskografija:
Fungus Amongus, 1995.
S.C.I.E.N.C.E., 1997.
Make Yourself, 1999.
Morning View, 2001.
Crow Left of the Murder, 2004.
Light Grenades, 2006.

Link: www.enjoyincubus.com

Ana Varljen / Artist info

Objavljeno 13.08.2006.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)