Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Indexi i Prijatelji - uvjerljivo najbolje dosad!

Indexi i Prijatelji - uvjerljivo najbolje dosad!Četvrti po redu koncert ‘Indexi i Prijatelji’ i ovoga puta je dokazao da je publika štovatelj ove grupe, lijepih melodija ali i da je ista željna kvalitetne glazbe.

Prepun Centar Sava je plesao na pojedinim pjesmama, pjevao s izvođačima, pljeskao i na instrumentalnim dijelovima (koje se, kada su Indexi u pitanju pamte kao i vokalne dionice). A bend je bio nadahnut i uvježban.

Za razliku od prethodnog trećeg u nizu koncerta’Indexi i Prijatelji’ sve je funkcioniralo - uvježbanost i nadahnutost izvđjača (svi su bili podređeni zadatku a ne ispoljavanju vlastitog imena) dovela je do činjenice da je ovo - poslije onog prvog koncerta najuspješniji nastup ‘Indexa i Prijatelja’. I to sve u nešto malo više od 120 minuta.

Koncert je otvorio Željko Bebek. Slijedili su izvođači: Željka Katavić (koja pored Alena Mustafića pjeva prateće vokale), Leo, Seid Memić Vajta, Giuliano, Boris Novković, Kaliopi, Halid Beslić, Goran Karan (ali i u ulozi voditelja tijekom koncerta), Jelena Tomašević, pa Dado Topić (ali i u duetu sa Željkom Katavić), Arsen Dedić (koji je izazvao buru emocija kod svih prisutnih u Centru Sava gdje su svi, kao po naredbi, na izgovor njegovog imena kao najavu, poustajali. Pljesak koji je bio jako dug prekinut je ”na kratko ”- nastavljen je tijekom pjesme dok je išla solo dionica. Pjevalo se sa Arsenom” Ti si mi bila u svemu naj, naj, naj ...), Mladen Vojičić Tifa (koji je za razliku od prethodnog nastupa bio mnogo više pjevač nego pozer) , ... Koncert je završio Željko Bebek pjesmom ‘’Sve Ove Godine’’ koju je svojevremeno prije malo više od 30-ak godina i pjevao ali s Bijelim Dugmetom.

Indexi na bini bili su; Neno Jurin. Ranko Rihtman, Miroslav Šaranović, Kornelije Bata Kovač, Peco Petej, Muris Varajić, Fadil Redžić. Nedostajao je, za razliku od prethodnih koncerata Sinan Alimanović.

‘Sve ove godine’ – četvrti po redu koncert ‘Indexa i Prijatelja’ ostavio je jednu rečenicu, za kraj, koju je izgovorio Goran Karan a upućena je bila izvođačima dok je aplauz iz publike već prijetio da uđe u neku minutažu koja bi otišla za Ginisa: ‘’Moje kolege, pogledajte, ovo su vaši najbolji prijatelji u Beogradu!’’

Umjesto PS-a: Koncertni spektakl ‘Indexi i Prijatelji’ pod nazivom ‘Sve ove godine’ producenta Tomislava Kašljevića je dokazao da je publika željna dobrih pjesama jer u publici u Centru Sava bilo je dosta mladog svijeta pored onih ”već starijih”. Ostaje samo bolna činjenica da treba sačekati da netko važan iz glazbe ode sa ovog svijeta pa da se organizira neko druženje na opće zadovoljstvo (ako ste pomislili na Grupu 220 ili Korni Grupu, Crvene koralje, Zlatne Dječake, ... ili ne nekog malo mlađeg - npr. . Bijelo Dugme - dobro ste pomislili). Valjalo bi osvježiti sjećanje da i umjetnik za života to vidi.

Ivica Stanković

Objavljeno 13.10.2013.

Vremeplov

Znam da sam paranoičan i neurotičan, napravio sam karijeru od toga.
Thom Yorke (Radiohead)