Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Japanski punk u Tvornici!

Japanski punk u Tvornici!Zagrebačka Tvornica kulture najavljuje za subotu 14.09.2013. višesatni program koji će započeti koncertom urnebesnog japanskog punk pop tria Shonen Knife, a završiti velikim Terraneo Reunion partyjem na dva floora.

Ovaj izniman glazbeni trojac osnovan je daleke 1981. u Osaki, pod jakim utjecajem punk bendova, prije svega Ramonesa, ženskih pop bendova 60tih i The Beach Boysa. Naoružane prepoznatljivim zvukom, outfitima žarkih boja i DIY albumima Shonen Knife brzo su se probile van granica Japana tako su već krajem 80tih imale ugovor s legendarnim labelom Sub Pop.

Prvo veliko priznanje došlo je 1989. tribute pločom “Every Band Has A Shonen Knife Who Loves Them” na kojem su bendovi poput Sonic Youtha, L7 I Redd Krossa obrađivali njihove najdraže Shonen Knife pjesme. Sljedećih godina nastupali su sa The Breeders u sklopu Lollapalooze te Nirvanom za koju su otvarali koncerte na “Nevermind” turneji. Upravo je Kurt Cobain bio jedan od njihovih najvećih fanova.

Posljednjih godina bend je objavio čak četiri albuma i intenzivno nastupao u Europi, Sjevernoj Americi, Kini i Tajvanu. Izdanje “Super Group” izašlo je 2010., “Free Time” I “Osaka Ramones” 2011. godine. U lipnju 2012. objavili su impresivan osamnaestu studijsku ploču “Pop Tune” u kojoj su se vratili pop punk zvuku s početaka. U svojoj 31. godini postojanja i sa više od 900 koncerata Shonen Knife i dalje su u vrhunskoj formi i takve nam dolaze u Tvornicu kulture 14. rujna.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kn. Cijena će im na dan koncerta iznositi 60 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
www.entrio.hr

Objavljeno 12.09.2013.

Vremeplov

Opraštanje je igla koja zna kako popraviti.
Jewel