Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Look Again To The Wind: Johnny Cash’s Bitter Tears Revisited”

”Look Again To The Wind: Johnny Cash’s Bitter Tears Revisited”U povodu 50. obljetnice albuma Johnnyja Casha iz 1964. ”Bitter Tears: Ballads Of The American Indian”, 19.08. izlazi njegovo reizdanje pod nazivom ”Look Again To The Wind: Johnny Cash’s Bitter Tears Revisited”.

Album je prvotno zamišljen kao konceptualni album kojim bi se još više istaknuo loš tretman Indijanaca, a reinterpretirali su ga glazbenikovi sljedbenici poput Gillian Welch i Davida Rawlingsa, Emmylou Harris i Krisa Kristoffersona.

Album je sniman u Los Angelesu, Nashvilleu i u Cashovom Cabin studiju u Hendersonvilleu u saveznoj državi Tennessee.

Izdanje iz 1964. koje je doseglo drugo mjesto na country glazbenim ljestvicama, ostalo je zabilježeno kao jedno od najbolje ocijenjenih u njegovoj kolekciji društveno osviještenog materijala, miješajući tradicionalne folk balade i novi materijal.

”Prije albuma ”Bitter Tears” razgovora o pravima Indijanaca nije ni bilo”, kazao je Joe Henry, producent reizdanja ”Look Again”.

”U veoma značajnom trenutku u njegovoj putanji, Cash je bio voljan podvući crtu i inzistirati da se to pitanje smatra i pitanjem ljudskih prava, uz pitanje građanskih prava koja su se ostvarila 1964. No, također je oduvijek osjećao da tu ploču ljudi nisu čuli, stoga postoji realan osjećaj da smo zamoljeni da je nastavimo”, dodao je.

Reizdanje pod nazivom ”Look Again To The Wind: Johnny Cash’s Bitter Tears Revisited” izdaje kuća Sony Music Masterworks.

Objavljeno 18.07.2014.

Vremeplov

Bili smo prenezgrapni da bi postali pop grupa.
Roger Daltrey (The Who)