Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Naturalna mistika u Tvornici

Naturalna mistika u TvorniciKultni zagrebački reggae sastav Naturalna mistika nastupit će u Tvornici kulture u petak, 11.04.2014.

Začeta u krilu zagrebačke Likovne Akademije-gdje je svirala na brucošijadi u Akt sali, Naturalna mistika je okupljala studente ALU, buduće umjetnike ali i talentirane glazbenike. Čestim nastupima po brojnim klubovima tipa Kulušić i Saloon bend stječe brojne poklonike i postaje sinonim za sjajnu svirku. Njezini članovi su zaljubljenici u jamajkansku ritmiku i vješto grade repertoar grupe kako na glazbi kult-figure reggae pokreta Boba Marleya i njegovih Wailersa, tako i na obradama mnogih klasičnih brojeva J. Cliffa, Petera Tosha, Inner Circla sve do Grace Jones i Specialsa.

Snimili su i dva CD-a. Studijski album ”Natural Mystic” i ”Uživancija” koji je audio bilješka live koncerta održanog u prepunoj dvorani ZKM-a u Zagrebu, 1996.g. gdje su se pokazali kao vrsni glazbenici i to ne samo na razini puke reprodukcije već i u kontekstu spontane i izravne emocionalne unesenosti u zvukovno bogatstvo reggae i rastafarijanske ”Trip” egzotike, dajući dozu vlastitog instrumentalnog i vokalnog šarma.

Naturalna mistika je bend čiji je karakter od samog početka bio protočan te su od 1983. kroz njega prošli mnogi odlični glazbenici. No od početka čvrstu jezgru grupe čine pjevač Ivan Ivoš Iči te bubnjar Boris Leiner (Azra, Vještice, Haustor…). Uskoro im se pridružuje Jasna Bilušić, Žan Jakopač (Šo Mazgoon, Haustor..) na gitari, Srđan Sacher (Haustor, Vještice…), Jura Novoselić (Film, Psihomodo Pop) na saxu, Igor Pavlica (Haustor, Jinx, Kawasaki 3p...) na trubi, Jakša Kriletić Joredes (Jinx, Šo Mazgoon, Haustor...) na saxu, Neno Grahovac (Cubismo…) na trombonu, Jurica Hotko na klavijaturama, Tomislav Jurina na basu i mnogi drugi. Današnju postanu čine: 
Ivan Ivoš Iči- vokal
Boris Leiner – bubnjevi 
Jasna Bilušić – prateći vokal
Žan Jakopač – gitara 
Tomislav Jurina- bas gitara
Jurica Hotko / Jurij Novoselić – klavijature
Igor Pavlica – truba
Neno Grahovac – trombon
Jakša Kriletić /Alceo Marti - sax
.

Veliki povratnički koncert Naturalne Mistike organiziran je u Tvornici, 11.04. 2014. povodom obilježavanja 30 godina smrti Boba Marleya.Ulaznice u pretprodaji 30 kn, na dan koncerta 40 kn.

Službeno prodajno mjesto:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

Koncert organizira Tvornica kulture.

Objavljeno 07.04.2014.

Vremeplov

Loše je kad je sve složeno po sistemu kupi-prodaj. Treba imati ideju i boriti se da ta ideja zaživi i da dođe do ljudi.
Dino Šaran (Letu Štuke)