Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Predstavljamo vam - Samosvjetlo!

Predstavljamo vam - Samosvjetlo!Grupa Samosvjetlo je formirana na inicijativu gitarista i autora Zorana Čalića, velikoj većini poznatog kao dugogodišnji član grupe Majke. Njegov odlazak iz jedne od najpoznatijih rock’n’roll grupa na ovim prostorima je bio povod za pokretanje novog benda.

Sljedeći bitan korak se dogodio u Ljubljani, u Kinu Šiška, gdje se Čalić sreo s Jernejem Šavelom, nekadašnjim članom kultnog slovenskog sastava Psycho-Path. Šavel je također poznat našoj glazbenoj javnosti kao basist benda Lollobrigida koju je napustio nedugo prije tog susreta. Njih dvojica su se imali priliku sretati na raznim festivalima u cjeloj regiji, no ovaj put su se odlučili da zajedničkim snagama izgrade nešto novo. Ne gube vrijeme, već na prvu probu zovu bubnjara Levija Levačića, s kojim je Šavel protekle tri godine svirao u spomenutoj Lollobrigidi .

Levačić kao priznat studijski i session glazbenik (Mayales, ABOP, Pips Chips .. ) sa svoijim lucidnim sviranjem bubnjeva, spaja različite stilove od jazza i fusiona do divljeg rock’n’rolla, ubrzo se pokazuje kao nepogrešiv član. Nakon što je nastala jezgra novog sastava, odlučili su proširit zvučnu sliku i u svoju grupu pozvat Dejana Slaka, multinstrumentalistu, poznatog iz grupe Moveknowledgement koji se izvrstno uklopio u cjelu priču.

Ovom kombinaciju Samosvjetlo je dobilo željeni višeslojni zvučni zid. Početkom 2014. godine novoformiran bend starta s probama, a krajem siječnja ulazi u studio Kramasonik u kojem snimaju prve materijale; društvo im prave snimatelj i majstor analologne tehnike Kramasonik studija, Hrvoje Nikšić – Nikša i producent Žare Pak.

Izlazak debi singla “Sve što je iza nas” bit će objavljen do krajaz ožujka, a spema se i snimanje spota.

Samosvjetlo je grupa za ljubitelje sanjivog psihodeličnog roka koji prerasta u lucidan, furiozan, ali u isto vrijeme i jednostavan iskonski “izlet”


Objavljeno 26.03.2014.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette