Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Scorpions dolazi u Beograd

Scorpions dolazi u BeogradJedan od traženijih bendova hard rok scene Scorpions održati će koncert po prvi put u Srbiji, u Kombank Areni, 07.12. 2017. godine u okviru svoje svijetske turneje Crazi World Tour. (Foto: Ian Laidlaw)

U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najznačajnijih njemačkih grupa, prodala je preko 100 milijuna albuma i opravdano se nalazi u ”Rock and Roll” Holu slavnih. Proglašeni za ”heroje heavy metala” i ”ambasadore roka”, osvojili su brojne nagrade, uklučujući dvije ”World Music Avards” i više ”Echo” nagrada.

Njihove pjesme ”Still Loving You”, ”Wind of Change” kao i ”Send Me An Angel” postali su vanvremenski hitovi koji se i danas mogu čuti na brojnim radio stanicama, ali i pored nevjerovatnog uspjeha ovih balada, Scorpions su prvanstveno hard rock bend koji donosi žestoku energiju na sceni pjesmama kao što su ”Rock You Like An Hurricane”, ”Blackout”, ”Dinamite” i dr.

Pedeset godina je prošlo od kada su tinejdžeri Klaus Meine, Rudolf Schenker i Matthias Jabs lutali ulicama Hanovera koji se budio iz posljeratne paralize, noseći svoje instrumente i pojačala. Za ovih 50 godina, postali su najuspešniji njemački rock bend.

Veliki broj grupa među kojima su Smashing Pumpkins, Green Day, Korn kao i System Of A Down, obrađivalo je hitove Scorpionsa. Pjesma ”Rock You Like an Hurricane” do današnjih dana doživjela je više od 150 različitih obrada.

Izraziti karijeru u ciframa benda kao Scorpions gotovo je nemoguća misija. Međutim, jedan broj treba spominjati a to je više od 100 milijuna prodanih albuma do danas što čini ovaj bend najuspješnijim bendom kontinentalne Evrope.

Veliki broj srebrnih, zlatnih i platinastih priznanja samo su jedan dio povijesti Scorpionsa. Važan dio je njihova neprolazna želja za putovanjima. Svirali su više tisuća koncerata na svim djelovima planete. Bili su prvi zapadni rock bend koji je 1988. godine rasprodao pet koncerata u tadašnjem Lenjingradu. Također, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Azijj čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

Nastupom na festivalu ”Moscov Music Peace”, 1989. godine, Scorpions su definitivno osvojili Rusiju i inspirirali Klausa Meinea da napiše numeru koja je ubrzo postala himna konačnog pada gvozdene zavjese - ”Vind of Change”.

Tokom više od 50 godina duge karijere bilo je dosta magičnih momenta. Neki su zauvijek zabilježeni na uživo albumima, neki na filmovima i video spotovima. Ovi momenti su na taj način potvrdili reputaciju Scorpionsa kao jednog od rijetkih bendova koji se uzdigao do mjesta koje im s pravom pripada.

Ulaznice se kreću od 2900din (25e) do 4290din (35e) a ima i posebnih ulaznica koje su označene kao Sky Box i one koštaju 10000din (oko 85e). Za sve informacije o cijeni i kupovini karata možete se informirati na adresi: eventim.rs

Objavljeno 22.11.2017.

Vremeplov

Odrastanje u društvu punom nesigurnosti, gdje snaga države počiva na strahu i gdje je prisutna neka vrsta institucionaliziranog terorizma, dalo mi je zanimljive nazore. Osjećam potrebu preispitati sve događaje i dublje promatrati likove, za razliku od ljudi koji su odrastali u sigurnijem okruženju.
Alexandar Balanescu (Balanescu Quartet)