Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ševina pjesma - Ojdada ojda, ojdada da!

Ševina pjesma - Ojdada ojda, ojdada da!Ojdada ojda, ojdada da! Sss seks!
Yeah baby! Čujte ševinu jutarnju, ma kakvi jutarnju, cjelodnevnu pjesmu! Puna su je nebesa i zemlja! Afrika- paprika! Ludilo brale! Hvata te derilium tremens od ovih zvukova, šarenila i eksplozije riječi. Dođe ti da skočiš na stol, razdrljiš košulju, digneš ruke u zrak i miješaš bokovima do besvijesti. Dođe ti da uzmeš rakijetinu i naliješ se pa prasneš bocom o pod.

Zvrc, zvrc, šic, šic! Pobjednica naše glazbene More, Seve, lansirala je još jedan dadaistički megahit u hrvatsku antimusic galaksiju! Neću raspredati o besmislu pobjedničkog pjesmuljka ”Moja štikla” jer ste o tome već čitali, slušali i gledali u razno-raznim časopisima, dnevnicima, tjednicima i inim medijima. Mene više zanima um koji smisli ovu ”umotvorinu”, a još više od toga raja koja dopušta da joj se serviraju ovakvi pjesmuljci koje ona bespogovorno prihvaća.

A pogledajte naše susjede! Digli cijelu Srbiju, štoviše, cijeli Balkan na noge zbog namještenosti izbora za pesmu Evrovizije. A mi? Ništa! Godinama se zna da Dorom vladaju mito i korupcija i ništa se ne poduzima. Glazbenici javno o tome progovaraju, dakle gdje ima dima, ima i vatre. Vidimo ”tko to tamo peva” i tko pobjeđuje, stoga svaki glazbenik koji imalo drži do svojeg dostojanstva, neće ondje trošiti svoje vrijeme i glas. Čemu onda Dora?! Ako nemamo što poslati u svijet, onda budimo doma, zavalimo se u trošne naslonjače i gledajmo kako to drugi rade.

Šije! Šete! U jednim dnevnim novinama pročitala sam Sevinu izjavu u kojoj kaže da se uvrijedila što je njen pjesmuljak obilježen kao, citiram, ”banalan” i ”turbofolk”. Ona kaže da je to ”vesela pjesma” i da je napravila ”narodnu poslovicu”. Sad se ja pitam zna li naša Internacionale što je to uopće poslovica i kakve je strukture narodna poslovica? Očito je da nema pojma što priča, a kamoli što pjeva. Žalosno je da u našem šoru prolaze osobe koje mlate gluposti, dok nam mozgovi bježe iz lijepe naše. U istom intervjuu kaže da je sretna što je prošla njezina ideja da se uvrsti ojkavica, rera i šijavica. Nemam ništa protiv rere, ojkavice i šijavice. Dapače, mislim da u Europu trebamo slati autohtone proizvode i prezentirati Hrvatsku kao državu s bogatom narodnom baštinom. No, nameće se pitanje pripadaju li rera, ojkavica i šijavica hrvatskoj glazbi? Ima li u Hrvatskoj narodnih pjesama koje će biti reprezentativnije? Ne bismo li trebali promovirati mandolinu, tamburicu ili mih i roženice?

Što jest, jest, djevojka sa sela zna dignuti prašinu, zasjeniti gripozne ptičice, trihinelozne praščiće i Miloševićev odlazak pred božji sud. Bosonoga djevojčica sa sela vodi guskice kroz maglu do Europe.

Kuc! Kuc! Kucka Sevina štikla po praznim glavama hrvatske nacije. Pitam se do kada?!

Iva Major

Objavljeno 20.03.2006.

Vremeplov

Izlazimo iz jednog nasilnog razdoblja u kojem su dominirale materijalističke vrijednosti i manipuliranje ljudskim životima zbog tzv. Viših ciljeva, a ustvari interesa različitih elita i ulazimo u doba u kojem će prevladavati duhovnost, tolerancija i nematerijalne vrijednosti.
Saša Antić (TBF), intervju za RiRock.com