Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Alkohol u rock muzici

Alkohol u rock muziciOd svojih početaka rock and roll je bio smatran za đavolju muziku od tadašnjih službenih vlasti u kapitalističkom svijetu (SAD, Engleska) ili pak kao zapadnjačka dekadentna muzika u socijalističkim zemljama. Ozoglašenosti Rocka je još više doprinjelo alkoholiziranje rock izvođača.
Kao i što rock muzički nije pao s Marsa već svoje korijene vuče iz bluesa i countrya, tako i svoj alkoholizam vuče iz ta dva muzička pravca.
Zašto?
Ima više odgovora na to pitanje. Jasno, isključiti ću «ljubav prema zabavi» odnosno hedonizam kao ekskluzivno pravo rock kulture. Naime, hedonizam je zajednički svim ljudima bez obzira da li su rockeri, korporativni menageri, sportaši... jedino trebamo isključiti religiozne fanatike.
Neki od odgovora su:
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 17.02.2006.

Red Hot Chili Peppers - Znate li baš sve o njima?

Red Hot Chili Peppers - Znate li baš sve o njima?O Paprikama se puno piše, no znate li baš sve? Red Hot Chili Peppers su jedna od grupa najprepoznatljivijeg zvuka, koja objedinjuje najraznovrsnije glazbene stilove – rock, funk, punk, rap i postoje preko dvadeset godina. Grupa je mijenjala nekoliko postava, a od samog početka članovi grupe su samo Michael Balzary, poznatiji kao Flea, na bas gitari, te pjevač Anthony Kiedis. U posljednjoj postavi su i bubnjar Chad Smith i karizmatični John Frusciante - ujedno i najbolja kombinacija uz stalni dvojac.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 12.02.2006.

CD-DVD recenzije 2.2006.

CD-DVD recenzije 2.2006.Franz Ferdinand - Live & Tour De Franz

[Domino 2005]

Nakon što su se probili među prvih deset albuma na gotovo svim europskim top listama osvojivši pritom i hrvatsku publiku, Franz Ferdinand su u jednakom ritmu krenuli i na sjevernoameričku avanturu. Naime, već u prvom tjednu prodaje, njihov album ”You Could Have It So Much Better” osvanuo je na osmom mjestu Billboardove ljestvice. Vrijedni statističari pritom su zbrojili da je to najveći uspjeh jednog britanskog indie benda.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 09.02.2006.

Vremeplov

... Sranja proizvodi i svakodnevni pritisak na ljudsko biće, borba za opstanak i status. Surovi kapitalizam i nedostatak suosjećanja među ljudima, te gubitak osnovnih ljudskih i moralnih parametara. Možda. A možda i ne.To samo Bog zna.
Dino Šaran (Letu Štuke)