Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dubravko Mataković - Vrhunski strip i nabrijana mjuza

Dubravko Mataković - Vrhunski strip i nabrijana mjuzaDubravko Mataković rođen je 1959. godine u mjestu Ivankovo. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na grafičkom odjelu 1983. Uz primarnu likovnu djelatnost, od 1984. godine najvažniji oblik izražavanja mu je strip.

Prvi stripovi mu izlaze 1984. u Studentskome listu, a zatim i u Poletu, Mladosti, osječkome TEN-u, ljubljanskoj Tribuni, Patku, Večernjem listu i drugim tiskovinama.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 12.09.2006.

CD-DVD recenzije 9.2006.

CD-DVD recenzije 9.2006.Heavy Trash - ”Heavy Trash”

Matt Verta-Ray je Kanađanin koji je oduvijek smatrao da je Johnny Cash veća fora od Kissa. Kada se preselio u New York, tu je teoriju pretvorio u praksu svirajući bas u indie-rock bendu Madder Rose, a zatim je stvorio specifičan žestoki gitaristički stil u grupi Speedball Baby. Jona Spencera ne treba posebno predstavljati. Još kao student semiotike na newyorškom fakultetu pokrenuo je noise bend Pussy Galore. Bend je ostavio rag iako nije dugo trajao, te na taj način poštedio generacije bubnjića, no njegov sljedeći projekt - Jon Spencer Blues Explosion postoji već punih 14 dugih godina u kojima su Jon, bubnjar Russell Simins i gitarist Judah Bauer izdali sedam albuma od kojih su ”Orange”, ”Now I Got Worry” i ”ACME” i dan danas tražena roba. Zajednički projekt Matt Verta-Raya i Jona Spencera ”Heavy Trash” je prava poslastica za ljubitelje njihovog ujedinjenog zvuka spletenog oko rockabilly zvuka.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 05.09.2006.

Guns N´Roses - Sex, drugs, ego and rock and roll

Guns N´Roses - Sex, drugs, ego and rock and rollGuns N´Roses su bili bend koji je doživio najveći mogući vrhunac karijere jednog rock sastava, planetarnu popularnosti, horde zakletih fanova, brojne svjetske turneje, oživotvorili su cijelu sintagmu ”sex, drugs and r’n’r”, ostvarili ogroman uspjeh, milijune dolara od koncerata i prodanih albuma - te neminovan raspad koji je bio očit dok su još ”jahali na vrhovima valova slave”. Kako je počela (i završila) njihova priča?
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 03.09.2006.

Vremeplov

Ja sam, dragi moji, glazbena kurva.
Freddie Mercury (Queen)