Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

CD-DVD recenzije 6.2007.

CD-DVD recenzije 6.2007.Queens Of The Stone Age - Era Vulgaris

(Interscope Records 2007.)
Ocjena: 7/10
Opis: Izlazak ”Era Vulgaris”, petog studijskog albuma Queens of the Stone Age, samo je po sebi izvrsna vijest za sve fanove jednog od ključnih suvremenih rock bendova. Ma kako preveli latinski izraz ”era vulgaris” - obično, svakidašnje, prosto ili grubo doba - u njemu je moguće čak i to da se naslovna pjesma (inače suradnja s Trentom Reznorom iz Nine Inch Nailsa) uopće ne nađe na albumu. Da, to su QOTSA. No, Josh Homme pozvao je u goste još dvojicu istomišljenika, tako da na prvom singlu ”Sick, Sick, Sick” pjeva Julian Casablancas (The Strokes), a u predzadnjoj od 11 snimaka, ”River In The Road”, nastupa donedavni suradnik grupe Mark Lenegan. Kad ga već spominjemo, napomenimo kako je on na 9. i 10. volumenu Hommeovih ”Desert Sessiona” iz Kyuss faze izvodio pjesmu ”Make It Wit Chu” (uvrštenu i na koncertni CD/DVD ”Over The Years And Through The Woods” i na ”Era Vulgaris” koju QOTSA sada predstavljaju bez njega. Josh Homme, multiinstrumentalist Troy Van Leeuwen i Joey Castillo snimili su ”Eru” s basistom Alainom Johannesom i, koliko god to malo nategnuto i prožvakano zvučalo, ne uspijevaju dotaknuti vrhunce zabilježene na radovima s Nickom Olivierijem ”Songs for the Deaf” i ”Rated R”. Ipak, album svakako je vrijedan pažnje.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 04.06.2007.

Ekspertiza - Rock glazba postaje sve glasnija

Ekspertiza - Rock glazba postaje sve glasnijaRock glazba postaje sve glasnija, pa stručnjaci upozoravaju kako zvukovi koji dopiru s nosača zvuka mogu kod slušatelja proizvesti osjećaj slabosti, malaksalost ili oštećenje sluha. Efekt distorzije koji se pojavljuju na albumima nije invetivna mudrolija glazbenih autora, već je riječ o digitalnoj tehnologiji koju koriste diskografske kompanije kako bi povećali glasnoću.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 01.06.2007.

HGU - Glazbenici, ne svirajte svim političarima

HGU - Glazbenici, ne svirajte svim političarimaU srijedu 30. svibnja 2007., u prostorijama Hrvatske glazbene Unije u Zagrebu održana je press konferencija Predsjedništva Hgu pod nazivom ”Pet do dvanaest” posvećena akcijama HGU usmjerenim ka zaštiti i promicanju svih segmenata hrvatske glazbe kao jedne od ključnih odrednica nacionalnog identiteta.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 31.05.2007.

Vremeplov

Rijetki su ljudi koji izdrže pa žive od alterantive, guraju svoju priču i zato takvi zaslužuju veliko poštovanje.
Milorad Milinković Debeli, intervju za RiRock.com