Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

CD-DVD recenzije 10.2005.

CD-DVD recenzije 10.2005.Neil Young - ”Prairie Wind”

[Reprise / Wea 2005.]

Neil Young je snimio album ”Prairie Wind” u mitskom Nashvilleu kojim zatvara trilogiju započetu s ”Harvestom” i nikako nije ”podgrijavanje stare juhe”. U društvu provjerenih suradnika poput Bena Keithana steel-gitari i orguljaša Spoonera Oldhama, povratnicom Emmylou Harris, duhačima i gospel zborom Fisk University Jubilee Singers, Young prolazi po temama obitelji, ljubavi, prošlosti i neizvjesne budućnosti, s samo njemu svojstvenim osjećajem za fino orkestrirani akustični pristup temama.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 08.10.2005.

John Lennon - Jedan i jedini

John Lennon - Jedan i jedini”I don”t believe in Beatles - I just believe in me...”
”Život je ono što se događa sada i ovdje, dok smo mi zauzeti kovanjem planova za budućnost...”


Rođen 09.10.1940. u Liverpoolu - ubijen 08.12.1980. u New Yorku.

Karizmatični vođa Beatlesa, pjesnik i glazbenik John Lennon, ostat će zabilježen kao jedan od najvrednijih izdanaka rock kulture dvadesetoga stoljeća. John Winston Lennon rođen je u Liverpoolu 9. listopada 1940., dok mu je otac, Fred Lennon, bio odsutan od kuće. Otac se vratio obitelji pet godina kasnije, no supruga više nije željela živjeti s njime. Dječak je odrastao kod ujaka i ujne. Majka Julia je umrla 1958, u prometnoj nesreći pred kućom ujaka i ujne, Johnu je tada bilo sedamnaest godina. John je dosadu u školi razbijao crtanjem svojih kolega i nastavnika. Mladi buntovnik, često je markirao nastavu. Budućnost mu nije izgledala sjajno, dok ujna nije zamolila ravnatelja škole da mu napiše preporuku za Liverpool Art College, radi njegovog crtanja. Od ujne je dobio i svoju prvu gitaru.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 03.10.2005.

Singlice - Kad mi bude 50

Singlice - Kad mi bude 50Naslonila se na šank i tiho zajecala. Utrnuo je naš glasan i veseo smijeh. « Kad mi bude pedeset », rekla je, «i dalje ću visjeti na šanku i vjerojatno se upucavati mlađahnim konobarima:”Ti me voliš! Reci da me voliš!!!”, a oni će me blijedo gledati ili me poslati na kratko:”Idi u materinu, stara kravo!”. « Ma neeećeš!» ja njoj uvjerljivo utješnim tonom. A onda su obje moje frendice «skočile» na mene:»Ti šuti! Nemaš pravo glasa po tom pitanju!» i što je najgore od svega, bile su u pravu.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 28.09.2005.

Vremeplov

Možete svirati s takozvanim ”pravim glazbenicima”, no prava glazba dolazi kada dođe do interacije među stvarnim ljudima.
John Fogerty