Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Drunken Wind of Life – Projekt koji poezijom i glazbom spaja Ameriku, Podravinu i središnju Dalmaciju

The Drunken Wind of Life – Projekt koji poezijom i glazbom spaja Ameriku, Podravinu i središnju Dalmaciju John Kruth je glazbenik, pjesnik i multiinstrumentalist naširoko poznat po svojem energičnom stilu sviranja. Jednako dobro zvuči na gitari, bendžu, harmonici i raznim puhaćim instrumentima.

Kruth je osim svega navedenog suosnivač i glavni tekstopisac u New Yorkškom world music ansamblu TriBeCaStan i povrh svega cijenjen glazbeni novinar, spisatelj i author mnogih uspješnica.

U glazbenim krugovima poznat je i kao iznimni ljubitelj Hrvatske, a to je potvrdio neprestano promovirajući naše glazbenike i čestim posjetom. Prije pet godina boraveći u Splitu otkrio je poeziju Tina Ujevića koja ga je oduševila i inspirirala na stvaranje vlastite poezije i glazbe. Iz nadahnuća nastao je The drunken wind of life – projekt koji bi želio ugledati svjetlo dana u vidu albuma, a za to mu trebate upravo Vi! A na koji način, možete pročitati u nastavku.

Trinaest je pjesama snimljeno uz pomoć prijatelja, a koliko je projekt zanimljiv govori činjenica da je John na njemu okupio mnoštvo kvalitetnih glazbenika: Miroslava (tamburica) i Gordanu Evačić (cimbal), a tu su se našli i Jolie Holland (glas, violina), Brian Ritchie/Violent Femmes (bas gitara), Jonathan Segal/Camper Van Beethoven (violina, orgulje), Victor Krummenacher/Camper van Beethoven (bas, gitara), Samantha Parton/Be Good Tanyas (vokal), Gideon Freudmann (čelo), Dave Dreinwitz/Ween (bas), Janine Nicols (vokal), Glenn Wolff/Dobro, Loretta Simonet (harfa), Jay Ansill (violina) i Dan Grigsby i Zak Kimmel Zengineering. Polovica pjesama sadrži pjesme uglazbljene lirike velikog Tina Ujevića, dok je ostatak posvećen pjesmama koje je John Kruth napisao inspiriran našim slavnim pjesničkim bardom i ljepotama Hrvatske.

Dakle, pjesme su snimljene, sada je došlo vrijeme za miksanje, izradu omota, tisak i izradu 2000 kopija koliko ih je autor projekta zamislio u svrhu promocije koje bi distribuirao DJ-vima, kritičarima, u medije i za prodaju.

Ulogu miksanja albuma namijenio je Jay Ansill and the bord. Izradu omota mislio je prepustiti Patu Flynnu koji bi napravio intervenciju na klasičnoj slici Ivana Generalića za što je dobio potrebna prava u muzeju u Hlebinama.

Ukoliko bi ovaj jako neobičan projekt saživio, mogao bi učiniti puno za promociju pjesništva Tina Ujevića, te potaknuti interes za našu malu zemlju tamo negdje preko bare. Ukoliko i vi smatrate da je projekt vrijedan i želite ga podržati to možete učiniti do 15.12.2014. kada projekt završava. Ukoliko se ne postigne cilj, projekt se neće moći ostvariti.

Pomozite kako bi se proširio glas i prikupila potrebna sredstva. Detalje pogledajte na kickstarter - linku https://www.kickstarter.com/projects/1091817489/the-drunken-wind-of-life

Elizabeta Milanović Glavica

Objavljeno 06.12.2014.

Vremeplov

Nakon tišine, ono što najbolje izražava neizrecivo je - glazba.
Aldous Huxley