Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uskoro novi Satriani!

Uskoro novi Satriani!Joe Satriani, legendarni gitarist i jedan od najproduktivnijih glazbenika današnjice koji je čak petnaest puta nominiran za prestižnu glzbenu nagradu Grammy najavljuje izlazak svojeg novog, četrnaestog solo albuma „Unstoppable Monumentum“ (Epic / Menart).

Datum izlaska albuma je 07.05.2013., baš pred samu svjetsku turneju u sklopu koje će Satriani posjetiti u srijedu 22.05. i zagrebačku Tvornicu kulture gdje će održati ekskluzivan klupski koncert na kojem će predstaviti novi album kao i svoje stare hitove.

Joe Satriani Novi album „Unstoppable Monumentum“ je snimljen u Skywalker Sound studiju, a produkciju su obavili Satriani i Mike Fraser poznat po radu sa AC/DC. Satriani je za snimanje novog albuma oformio i novi studijski bend. Kako sam kaže, želja mu je bila da ‘podigne razinu energije’ na sessionima i dozvoli svakom sviraču da se više individualno izrazi.

Radi se o provjerenoj ekipi talentiranih glazbenika; bubnjar Vinnie Colauita koji je svirao sa Stingom i Jeff Beckom, basist Chris Chaney koji svira u Janes Addiction i klavijaturist Mike Keneally iz grupe Dethklok.

Pokazalo se da je „kemija“ između Mikea, Chrisa,Vinniea i Satriania bila dobitna formula što je rezultiralo stvaranjem fanatstičnog materijala koji se sastoji od jedanaest novih pjesama od kojih je svaka drugačijeg glazbenog pravca te dotiču različite glazbene utjecaje.

Prvi singl skinut sa novog albuma je pjesma ”A Door Into Summer” za koju je napravljen i video spot . „Pjesma slavi dolazak ljeta koje obečava avanturu, zabavu i odrastanje. To je pjesma o srednoškolskim sjećanjima koja traju cijeli život i još uvijek mi pružaju taj dobar oskječaj kada počinje ljeto“ Kaže Satriani.

Novi album „Unstoppable Monumentum“ (Epic / Menart) Fanovi mogu naručiti album preko Satrianiove web stranice gdje mogu uz CD naručiti potpisane kopije CD-a, majice i ekskluzivnu art knjigu sa do sada nikada objavljenim Satrijanijevim crtežima i skicama koje je Satriani crtao godinama.

Na promocionalnoj turneji će također svirati zanimljiv set glazbenika. Osim Mike Keneallya na klavijaturama i gitari, Satrianiu će se pridružit i ritam sekcija The Aristocratsa – Bryan Beller na basu i Marco Minnemann na bubnjevima.

Kao predgrupa će nastupiti domača rock grupa Žanamari & J’Animals koji će predstaviti svoj posljednji singl „Gentleman“ koji je snimljen live u Boćarskom domu gdje su nastupali sa Majkama u prosincu prošle godine. Pjesma je skinuta sa još uvijek aktualnog albuma „Druga vrsta“ (Croatia Records).

Početak koncerta u Tvornici kulture je najvljen za 20 sati a cijena ulaznice iznosi 200 kn i mogu se kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima u Zagrebu; Dirty Old Shop – Tratinska 18, Maldoror – Lopašićeva 3, Octopus – Gundulićeva 37, Dallas – Tkalčićeva 7, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1, Zona – Trg bana Jelačića 1 (prolaz neboder), Punktshop – Preradovićeva 1, Punkt – Branimir centar, Churchill shop – City centar west, Churchill shop Arena centar. Dallas Music Shopovi u Zadru - Trg Tri Bunara 1, Splitu – Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku - Kralja Tomislava 4. Eventim sistem – www.eventim.hr.

Na ulazu će cijena ulaznice iznositi 220 kn. Također su u prodaji i ekskluzivene ulaznice za vip galeriju po cijeni od 280 kn. Uz vip ulaznicu je osigurano sjedeće mjesto na galeriji preko puta same pozornice, konobarska posluga i čaša pjenušca. U opticaju je samo 70 vip ulaznica koje se mogu kupiti na slijedećim mjestima u Zagrebu; Dallas – Tkalčićeva 7, Dirty Old Shop – Tratinska 22, Maldoror – Lopašićeva 3, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1 i Dallas Music Shopovi u Zadru - Trg Tri Bunara 1, Splitu – Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku -Kralja Tomislava 4.

Ulaznice se također mogu rezervirati preko e-mail adrese rezervacije@twilight-mag.net. Cijena ulaznice preko rezervacije je normalna pretprodajna cijena od 200 kn.

Za rezervaciju je potrebno napisati ime i prezime (max 2 ulaznice na 1 ime) i Joe Satriani pod subject e-maila. Ulaznice se podižu na dan koncerta na blagajni dvorane.

Objavljeno 23.04.2013.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash