Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: ’Back To Front’ Peter Gabriel

Video: ’Back To Front’ Peter GabrielNakon nedavnog objavljivanja reizdanja albuma ”So” hvaljenog od publike i kritike, te nakon uspješnih nastupa po Sjevernoj Americi, Peter Gabriel spreman je nastupiti u Europi.

U sklopu turneje ”Back To Front”, te sa originalnom postavom benda nastupit će u Zagrebu. Svoj nastup u Hrvatskoj imati će u Areni Zagreb, 5. listopada 2013. godine.

Peter Gabriel je engleski glazbenik, pjevač i tekstopisac. Proslavio se kao flautist i pjevač u popularnom progresivnom rok bendu Genesis. Nakon odlaska iz Genesisa, razvio je uspješnu solo karijeru. ’So’ iz 1986. godine je njegov najuspješniji (i najkomercijalniji ) album. Na albumu se nalazi hit ’Sledgehammer’ koji je osvojio rekordnih 9 nagrada na MTV-u te je najizvođeniji glazbeni video u povijesti emitiranja MTV programa.

Prva 4 albuma nemaju naslova – svi su označeni istim tipom slova, ali se razlikuju po različitom dizajnu naslovnice i brojevima (I, II, III, IV). Na sve 4 naslovnice albuma nalazi se njegovo lice, ali je u potpunosti ili djelomično zaklonjen na neki način.

Nakon karakterističnih i prepoznatljivih naslova, Peter Gabriel je za imena albuma počeo koristi riječi od 2 slova. Slijedeća 3 albuma u njegovoj samostalnoj karijeru se zovu ’So’, ’Us’ i ’Up’. Kompilacija najvećih hitova nosi ime ’Hit’.

U novije vrijeme Pater Gabriel je usmjeren na produkciju i promicanje svjetske glazbe putem digitalnih kanala za distribuciju. Također, vrlo ja aktivan u događajima humanitarnog karaktera.

Za vrijeme svoje karijere osvojio je brojne glazbene nagrade, uključujući 3 Brit Awards, 6 Grammya i 13 MTV nagrada za najbolje video uratke. Na 57. godišnjoj BMI (Broadcast Music, Inc) ceremoniji u Londonu počašćen je priznanjem za utjecaj na generacije glazbenih umjetnika. 2009. godine dodijeljena mu je Polar Music Prize, a 2010.g. je kao član Genesisa ušao u Rock and Roll Hall of Fame.


Peter Gabriel - Solsbury Hill


Objavljeno 07.08.2013.

Vremeplov

Nitko od nas ne bi uspio da nije bilo Elvisa.
Buddy Holly