Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Bryan Ferry – Vlasnik najvažnijeg albuma u pop i rock glazbi!

Video: Bryan Ferry – Vlasnik najvažnijeg albuma u pop i rock glazbi!Nakon što je u travnju Bryan Ferry primljen u bolnicu po otkazivanju nastupa u 02 Areni zbog višednevnog lošeg zdravstvenog stanja, njegov beogradski concert odgođen je za 20.09.2011.

Od prvih snimki s grupom Roxy Music početkom 1970., Bryan Ferry se istakao kao jedinstvena ikona. U njegovoj muzici čujete originalnu vokalnu boju koja se prepliće sa elegancijom koja oduzima dah – Sinatrinom uzvišenosti, karizmom Gainsbourga i intenzivnošću Johnyija Raya. Ali tu je i još nešto, kretanje po sceni i izvođenje koje je uvijek ultra moderno i profinjeno.

Počeo se baviti muzikom tijekom svojih akademskih dana. Studirajući primijenjenu umjetnost na Royal College of Art u Londonu, počeo je komponirati pjesme koje će se uskoro naći na prvom albumu grupe Roxy Music čije članove je sam okupio. Sam Ferry zaslužan je i za kompletan stajling, od odjevnih kombinacija za nastupe do izgleda omota debi ploče.

Kada se Roxy Music prvi put pojavio u „Top of The Pops” 1972. godine, izvodeći debi singl ”Virginia Plain”, trenutačno su odskočili svojom kombinacijom žanrova moderne popularne muzike od Elvisa do progresivnog roka s djelićima soula i avangarde. Već prvi album Roxy Music kritičari su proglasili najvažnijim u povijesti popa i rocka.

1973. godina je za Bryana bila nevjerovatno kreativna i radna. Pored rada s Roxy Music, snimio je i prvi solo album „These Foolish Things” na kojem je pokazao svoju ljubav prema klasičnim ritmovima, rock & rollu i bluzu ali na samo sebi svojstven način. Intenzivnost emocije u Bryanovom glasu najbolje dolazi do izražaja u njegovoj, sada već epskoj, interpretaciji pjesme Boba Dylana „A Hard Rain’s A-Gonna Fall” koja i otvara album.

Ferryijeva vokalna genijalnost leži u njegovoj sposobnosti da pomiješa različite muzičke stilove - od francuskih šansona, preko klasičnih do hard rocka, kreirajući dramu u svom punom sjaju kao što se to čuje u interpretaciji soul klasika „The In Crowd” koja je postala hit 1974. godine.

“Let’s Stick Together”, “Slave To Love”, “Don’t Stop The Dance”, “Boys and Girls”, “Tokyo Joe”, “In Your Mind”, “These Foolish Things”, “Price of Love”, “I Put a Spell on you”... pjesme su iz kojih izbija prava Bryanova energija a koje će se, pored ostalih, čuti u Beogradskoj areni.

U svojoj dugoj karijeri, izdao je 13 solo albuma od kojih su mnogi dosegli platinaste tiraže a u Beogradskoj areni nastupiti će 20.09. u okviru turneje kojom promovira svoj novi album „Olympia”.

Bryan Ferry - „A Hard Rain’s A-Gonna Fall”

Objavljeno 29.08.2011.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić