Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Disident - ”Ekološka’’

Video: Disident - ”Ekološka’’Zagrebački rockeri, Disident, predstavljaju video spot za novi singl. Spot je premijerno prikazan u programu CMC Televizije i na koncertu u zagrebačkom klubu Hard Place.

”Ekološka”, što je vidljivo već iz naslova pjesme, progovara o gorućem problemu današnjice - odnosu čovjeka prema prirodi, a video spot je izašao upravo na Dan planete Zemlje.

Ekološka” je peti singl Disidenta. Glazbu za novi singl potpisuje bend, a tekst frontman -Sanjin Ban. Singl je snimljen u studiju Zg Zvuk. Snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, a Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

”Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!” govore Disident.

Početkom 2011. Disident je predstavio prvi singl ’’Pop Miro’’ kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom ’’Šaka riže na dan’’ kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom.

Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma ’’Anna’’
koju bend opisuje riječima ”*okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna”. Stih ”Iskoristi dan da ostvariš svoj san” motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme ’’Život je’’.

Objavljeno 24.04.2016.

Vremeplov

Svaka gitara ima svoju dušu, osobnost i karakter, što može biti čarobno kada onaj tko je svira to shvati.
Billy Gibbons (ZZ Top)