Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Disident - ”Ekološka’’

Video: Disident - ”Ekološka’’Zagrebački rockeri, Disident, predstavljaju video spot za novi singl. Spot je premijerno prikazan u programu CMC Televizije i na koncertu u zagrebačkom klubu Hard Place.

”Ekološka”, što je vidljivo već iz naslova pjesme, progovara o gorućem problemu današnjice - odnosu čovjeka prema prirodi, a video spot je izašao upravo na Dan planete Zemlje.

Ekološka” je peti singl Disidenta. Glazbu za novi singl potpisuje bend, a tekst frontman -Sanjin Ban. Singl je snimljen u studiju Zg Zvuk. Snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, a Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

”Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!” govore Disident.

Početkom 2011. Disident je predstavio prvi singl ’’Pop Miro’’ kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom ’’Šaka riže na dan’’ kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom.

Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma ’’Anna’’
koju bend opisuje riječima ”*okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna”. Stih ”Iskoristi dan da ostvariš svoj san” motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme ’’Život je’’.

Objavljeno 24.04.2016.

Vremeplov

Provincija je samo stanje duha. Glazba je samo jednim dijelom stvar zemljopisnih korijena, ostatak je umijeće slušanja i primanja utjecaja svih vrsta. Ne samo glazbenih.
Livio Morosin