Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Počinje promotivna prodaja ulaznica za Ariel Pink

Video: Počinje promotivna prodaja ulaznica za Ariel PinkSuperUha Lauba koju pogoni Iskon u suradnji s Kultnim Kultivatorom najavljuju gostovanje aktualnog američkog RnR benda - Ariel Pink koji će nastupiti 27. studenog u najkvalitetnijem zagrebačkom koncertnom prostoru - galerija za ljude i umjetnost LAUBA.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 80Kn mogu se kupiti do 19.07. u Dirty old shopu, Tratinka 18 i Rockmafk knjižari, Berislavićeva 13. Nakon navedenog datuma cijena ulaznica je 100Kn dok će naulazu iznositi 120Kn.

Odrastajući u Los Anđelesu krajem 80tih i početkom 90tih godina prošlog stoljeća, ili preciznije Beverly woodsu nadomak Beverliy Hillsa, Ariel Marcus Rosenberg je već sa 10 godina počeo pisati prve glazbene kompozicije.Uveliko opčinjen poviješću popularne kulture sa 16 godina, stondirani srednjoškolac tada kultne “Beverly Hills Highschool”, počeo je slagati prve snimke na rustičnom analognom četvorotrakašu.

Koliko predano i fanatično je bio posvećen ovom “malom kućnom zanatu” govori i činjenica da je koju godinu kasnije, tada student “California Institute of the Arts”, u kući svojih roditelja imao pravo malo skladiste audio kazeta sa preko 500 snimljenih pjesama, pre nego što je ijednu od njih izveo uživo. Sve ovo nije mnogo značilo u prvim susretima sa publikom koji su manje-više bili katastrofalni.

Svedeni na one-man show žestokog fana Hall & Oates, Michael Jackson-a, 10CC, Fleetwood Mac i nostalgičan prizvuk “zlatne ere” popa bili su u tom trenu potpuno neukolpivi u vladajuću indie scene u koju je bačen.

Koju godinu kasnije pak, desilo se da njegov prvi album završi u rukama jednog benda koji je u tom trenutku svojim rastućim utjecajem u potpunosti prekrajao ruho američke nezavisne glazbe, na vratima ere u kojoj će ovaj termin (indie) dostići krajnji nivo apstrahovanja. Bili su to Animal Collective, a listopad 2004. i album “The Doldrums” na njihovoj Paw Tracks etiketi, označiće početak nečega što će se kasnije u najtvrđjem krugu Pinkovih poklonika zvati prosto - “The Ariel Sound”.

100% autentičan “Ariel Sound” ili ne, ovaj album kao i sljedeća dva “Worn Copy” i “The House Arrest”, imaće presudan utjecaj na to da do kraja prve decenije 21. Stoljeća svetom nezavisne muzičke scene zavlada novi val “Lo-fi” izvođača - “Bedroom-pop” kako ga je u određenim inkarnacijama žigosala glazbena kritika.

15 godina nakon prvih sobnih demo snimaka, 2009. godine Ariel Pink potpisuje za kultni britanski label 4AD, a već prvi album na ovoj etiketi označiće konačni proboj kako njega lično, tako i cijelog vala.

Ariel Pink’s Haunted Graffitti - “Before Today” naći će se na kraju te 2010. u vrhovima, bez izuzetka, svih godišnjih lista relevantnih muzičkih glasila, zajedno sa singlom “Round and Rodund” koji će se naći na prvom mestu The Top Tracks of 2010 na Pitchfork-u.

Usljediti će velike američke i evropske turneje, a leto 2011 provešće svirajući kao headliner na doslvono svim značajnim indie festivalima od Primavere preko ATP do Coachele.

Sa ništa manje uspjeha neće proći ni drugi studijski album za 4AD - “Mature Themes” iz 2012. kao ni neposredni povod za predstojeću turneju - album “Pom Pom” koji je svetlost dana ugledao pre nešto manje od pola godine.

Zanimljivo za ovaj album, kao i za predstojeću turneju je činjenica da Ariel Pink po prvi put izdaje i nastupa bez Haunted Graffitti .

Objavljeno 19.07.2015.

Vremeplov

Sa stajališta oblika, obrazac za sve umjetnosti glazbenikovo je umijeće.
Oscar Wilde