Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Who See večeras u Tvornici

Who See večeras u TvorniciCrnogorski hip hop duo Who See nastupit će po prvi put u Zagrebu u petak, 12. rujna u Tvornici kulture i pritom predstaviti svoj novi album “Nemam ti kad”.

Trebala su čak tri izdanja da Who See konačno dođu do Zagreba, a njihovo prvo gostovanje pogurat će veliki hype koji ih prati posljednje vrijeme kao i sjajna ekipa koja će im se prodružiti na stageu – Kandžija, Bvana, Krešo Bengalka i Žuvi.

Duo kojeg sačinjavaju Dedduh i Noyz nastao je prije deset godina na liniji Herceg Novi – Kotor. Prvi album, “Sviranje kupcu”, objavili su 2007. i ulovili interes regionalne hip hop scene. Veću pažnju publike i medija dobivaju drugim izdanjem, “Krš i drača” iz 2012. na kojem su se našli veliki hitovi “Reggaeton Montenegro” i “Nije preša”, a koji su bendu donijeli nagradu za MTV Best Adria Act. Prava diverzija izvedena je godinu kasnije kad je grupa s pjesmom “Igranka” bila crnogorski predstavnik na Euroviziji. Sve to skupa pripremalo je teren za eksploziju nastalu nedavnom objavom trećeg albuma “Nemam ti kad”.

“Nemam ti kad” sadrži 14 pjesama od kojih je kao prvi singl predstavljena “Dinamida”, a kao drugi upravo naslovna “Nemam ti kad” u kojoj se bendu pridružila rap legenda Sean Price. Od ostalih gostiju na albumu se pojavljuju Kendi, Random, Baby Dooks, Maat Bandy i Kid Rađa.
”Kad smo počinjali raditi rap prije 15 godina, sve je krenulo iz zabave i igre, ne znajući da će cijela priča da se nastavi do današnjeg dana. Kao i tada, i danas sve to smatramo igrom i ne prestajemo eksperimentirati i tražiti taj naš zvuk. Ipak, može se čuti da je ovaj album i produkcijski, a i tekstovima i temama ozbiljniji od predhodna dva, jer ti nemamo kad ko nekad” – kazao je Noyz povodom izlaska novog albuma.

Who See albumi na Deezeru:
”Nemam ti kad”
”Krš i drača”
”Sviranje kupcu”

Uz Who See pozornicu Tvornice kulture okupirat će dva popularna hip-hopera iz Hrvatske i Srbije - osječki Kandžija i beogradski Bvana Herbalajzer – udružena pod nazivom Bvandžija koji će predstaviti zajednički album ”Dvojezična ploča”. Jug Hrvatske predstavljaju Krešo Bengalka i Žuvi, dva splitska MC-a već dobro poznata sceni i ulici koji su nedavno izbacili debitantski album “Brokva” dostupan kao besplatni download.

AFTER PARTY
Nakon koncerta party nastavlja na dva floora uz čak 6 klupskih programa Tvornice i Kluba.

Objavljeno 12.09.2014.

Vremeplov

Hipotetska pitanja dobivaju hipotetske odgovore.
Joan Baez