Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zagrebačka promocija ”Čokoladne ploče”

Zagrebačka promocija ”Čokoladne ploče” Splitsko – zagrebački pop blues sastav Sunnysiders i Fon Biskich su svoju zagrebačku promociju ”Čokoladne ploče”, koja će se održati u Kinoteci, u petak, 29. svibnja, odlučili posvetiti nedavno preminulom blues velikanu B.B.Kingu.

Strastveni blues zaljubljenici su velik dio svoje glazbene inspiracije crpili upravo iz pjesma legendarnog američkog blues autora, vokala i gitarista te su mu na ovaj način osobno htjeli odati počast. Osim standardnog repertoara, Sunnysidersi će za ovu posebnu prigodu obraditi i nekoliko pjesama B.B.Kinga, koje će izvesti njemu u čast.

Boris Hrepić Hrepa kaže: ”B.B.King je jedan od sinonima za blues općenito, čak i oni koji slabo ili gotovo nikako poznaju blues znaju tko je B.B. King, tako da je njegov utjecaj na nas koji blues svakodnevno živimo nemjerljiv. Jedan od mojih emotivnih glazbenih vrhunaca i ostvarenja mladenačkih snova je bio trenutak kad sam u Memphisu zasvirao na bini njegovog kluba, u ulici po kojoj je i dobio nadimak - Beale Street Blues Boy, skraćeno B.B.”

Uz vrhunski blues, posjetitelji će moći uživati i u čokoladi! Naime, Sunnysidersi i Fon Biskich su napravili nešto nesvakidašnje – objavili jednostranu čokoladnu gramofonsku ploču, na kojoj se nalazi pjesma „Chocolate Flavored Song“ Borisa Hrepića. Uz čokoladnu ploču, napravljena je i klasična, dvostrana, vinilna ploča, koja uz ”Chocolate Flavored Song” sadrži i antologijsku pjesmu Idola - „Čokolada“.

Čokoladna ploča nije marketinški trik, zaista je od čokolade i na dobro podešenom vinilnom gramofonu može svirati dvadesetak puta, a nakono toga je spremna za dodatnu upotrebu – može se pojesti kao jedinstveni blues desert. Dizajn potpisuju Fon Biskich i Boris Hrepić – Hrepa, a za snimku, glazbeni produkciju i mastering je zaslužan Miki Nopling.

Čokoladni singl je premijerno predstavljen na internacionalnom blues sajmu u sklopu „5th European Blues Challengea“ u Bruxellesu, gdje je među više od pedeset izlagača iz dvadeset europskih zemalja bio apsolutno vodeća atrakcija sajma.

U Bruxellesu je pojedeno točno šest gramofonskih ploča, a u kvalitetu čokolade su se osobno uvjerile brojne poznate osobe iz blues svijeta - Jay Sielman, Thomas Ruf, Juwana Jenkins, Ian Siegal, Mike Sponza...

Dvostruki singl „Chocolate Flavored Song / Čokolada“, u čokoladnom i klasičnom vinilnom obliku, najavljuje novi studijski album „Sunnysidersa“ koji je planiran za 2016. godinu.
(P) & (C) Spona, 2015.

Objavljeno 27.05.2015.

Vremeplov

Upravo sam ”on the road” s bendom i napokon je sve super.
Cesar Rosas (Los Lobos)