Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zaplešite Tango uz Gotan Project

Zaplešite Tango uz Gotan Project”Tango 3.0”, novi, treći studijski album Gotan Projecta , upravo je objavljen i s 11 novih pjesama.

Kada je u pitanju nova svjetska glazba, tj. spajanje DJ kulture sa glazbom iz svjetskog undergrounda - Gotan Project su prvi uspješno spojili tradicionalno i folklorno u prostoru elektronske glazbe .

Milijunska prodaja ”La revancha del tango” se nastavila njihovim drugim albumom sa više jazz utjecaja - ”Lunático” i turnejom po svijetu na kojoj je grupa predstavila svoj ”novi world music ” zvuk .

Gotan Project nisu samo uspjeli na sceni etablirati svoj jedinstveni i vrlo utjecajni zvuk, oni su isto tako sačuvali eleganciju bandoneón-a kao instrumenta i naslijeđe legendarnog Astora Piazzolle . Francuski trojac koji postoji već 10 godina sada nam predstavlja svoj treći album ”Tango 3.0” kojim su , bez revolucionarnih zvučnih novosti, koje su predstavili na svom debiju, i dalje zadržali one osnovne elemente koji Gotan Project čine tako posebnim . Lagani ritmovi , reflektivna atmosfera ukorjenjena u prašnjavim sporednim uličicama Buenos Airesa i Pariza, začinjena predivnim glasovima Cristine Vilallonga na ”Peligro” ili Melingovog blagoslova u ”Tu Misterio”.

Iako je na ”Tango 3 .0” Gotan Project ostao vjeran svojim temeljnim načelima, uspjeli su pomaknuti svoje glazbene ”barijere” pozivanjem uzbudljivog niza gostiju i suradnika. Dr. John posuđuje glatki zvuk Hammonda na pjesmi ”Tango Square”. Rad argentinskog autora Julia Cortázara je predstavljen kroz čitanje djelova iz njegovog romana ”Rayuela” u pjesmi istog imena. Čak i Victor Hugo Morales, legendarni nogometni komentator, posuđuje svoj vokal za prvi singl albuma - temu ”La Gloria”, te umjesto Gooool, u pjesmi viče Gooootan!

Nakon gotovo deset godina od izlaska epohalnog debija skupine, koja je svojim albumima ali i uspješnim nastupima stekla brojnu publiku i u našim krajevima, ovaj album je sve što želimo čuti od gospode Cohen Solala, Makaroffa i Müllera .

Od uvodne ”Tango Square” koja se ”valja” iz zvučnika kao kombinacija njuorlinškog posmrtnog marša i čudljivog bulevarskog valcera, do živahnog hoda u ”De hombre a hombre” obojanoj rockabillyjem. ugodno je čuti svu tu Americanu na teritoriju Gotan Projecta , kako se uvlači u cijeli ”melting pot” zajedno s besprijekorno izvedenim elektroničkim zahvatima, i naravno uvijek prisutnim ’naklonom’ korjenima Studija One Coxonea Dodda.

Popis pjesama na albumu :

01 - Tango Square
02 - Rayuela
03 - Desilusión
04 - Peligro
05 - La Gloria (feat. Víctor Hugo Morales)
06 - Mil Millones
07 - Tu Misterio (feat. Melingo)
08 - De hombre a hombre
09 - El Mensajero
10 - Panamericana
11 - Érase una vez

p.r.

Objavljeno 16.05.2010.

Vremeplov

Ne znam što je to country-rock i slično, samo kažem da je to glazba. Dobra ili loša.
Gram Parsons