Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zašto gledati Chick Corea Elektric Band u Beogradu

Zašto gledati Chick Corea Elektric Band u BeograduChick Corea Elektric Band slijedi tradiciju punih koncertnih prostora kao što je to radila prva Coreaove jazzfusion grupa Return To Forever.

C. Corea E-band nakon samostalnog prvijenca iz 1986. godine s Johnom Patitucci (bas) i Dave Weckl (bubnjevi), klasična postava je koncertno počela djelovati 1987. godine kada su se Eric Marienthal (saksofon) i Frank Gambale (gitara) pridružili i tako uvećali ovaj sastav u kvintet čiji se utjecaj danas čuje u bezbrojnim jazz bendovim,a i izvan jazz okvira.

Elektric Band brzo je postao vrhunska električarska jazz jedinica ere s brojnim svijetskim turnejama i osam iobjavljenih albuma do 2004. godine . O ponovnom okupljanju rečeno je u jednom od mnogobrojnih intervjua: “Bend se reformio sa željom da opet zajednički sviramo ”, rekao je maestro Chick. ”Mislio sam da bi to bilo zanimljivo, pozvati ponovo svoje prijatelje koji su iskusili cestu, kroz mnoštvo objavljenih solo albuma i mnogobrojnih održanih koncerata diljem svijeta i ponovno se okupiti, a opet, svatko od nas je zdrav i željan sviranja, kako bi donjeli ponovo neku novu kreaciju. Kod drugih bendova dobivate sastanke, pregovore, kod nas je to ponovno okupljanje i siguran sam da će to biti novi muzički događaj . Dakle, idemo na Boom tj. bend ponovo svira.”

Vatromet tonova uživo s Chick Corea E-bandom mora biti fantastično muzičko iskustvo iz prve ruke. Iako bend nosi ime Chick Corea sam Corea nije u prvom planu u bendu jer svi članovi pridonose svake večeri kroz svoje fantastične izvedbe duh istinske grupe koje deluje kao cjelina, nikako kao solo projekt s pratećim muzičarima.

Pozivamo vas da se uverite o ovome na koncertu u Beogradu 01. 07. 2017. godine. u Kombank Areni.

Ulaznice za ovaj ekskluzivni koncert Chick Corea Elektric Banda ograničenog su kapaciteta: Parter 29e, Tribina 1 25e, Tribina 2 21e.

Objavljeno 28.06.2017.

Vremeplov

Po meni, jedna od osnovnih zadaća umjetnosti je, osim interpretacije svijeta koji nas okružuje, to da ostaviš nekakav trag u prostoru i vremenu - trag u beskraju.
Markovski, intervju za RiRock.com