Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zola Jesus u petak predstavlja novi album

Zola Jesus u petak predstavlja novi albumZola Jesus, jedna od najznačajnijih figura svjetske indie scene, nakon tri godine vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 20. ožujka. Bit će to koncert u sklopu europske turneje na kojoj promovira zadnji studijski uradak ”Taiga”.

”Prošli nastup u Zagrebu bio je jedan od najboljih na tadašnjoj turneji”, prisjetila se Zola Jesus svoje europske turneje koja je 2012. godine uključivala dvorane u Švedskoj, Latviji, Švicarskoj, Francuskoj, ali i Tvornicu kulture. Njen prvi posjet Hrvatskoj tada je obilježio veliki interes zbog čega je nastup prebačen u Veliki pogon.

Na krilima novog albuma ”Taiga” Zola se ponovo vraća u Veliki pogon u sklopu promocije albuma. ”Imam jako talentiranog trombonista na turneji, a i perkusionist ima zanimljivu postavu na pozornici jer toliko je različitih vrsta perkusija na novom albumu. Bit će to potpuno drugačiji show od zadnjeg puta”, poručila je Zola Jesus koja u Zagreb dolazi nakon europskih gostovanja u Berlinu, Copenhagenu, Stockholmu, Pragu, Beču ili pak Budimpešti i Ljubljani.

Zola Jesus je multitalentirana umjetnica specifičnog glazbenog izričaja u kojem kombinira i producira elektroniku s indie, goth i pop utjecajima. Njezin zvuk često su uspoređivali s Kate Bush, Lisom Gerrard (Dead Can Dance), Joy Division i Florence Welch, a ona je stvorila svoj prepoznatljivi zvučni potpis.

Tijekom rada na novom albumu ”Taiga”, Zola Jesus se povukla u prirodu, te je dom u Los Angelesu zamjenila otokom Vashon kod Washingtona, kako bi se bolje povezala s divljinom, ali i čistom prirodom.

Upravo su to krajnosti koje za nju predstavlja šuma tj. tajga koja je istovremeno nevina, ali i nemilosrdna, te je na nju neupitno utjecala zbog njenog porijekla. Za razliku od ranijih radova kada je prvo počela raditi s ritmom i sintisajzerima, ovaj album je počela snimajući sve pjesme acapella, a klasično obrazovani glas ponovo se pokazao kao jedno od njenih najvećih oružja. ”Osjećam da sam eksperimentirala sa svime osim time da moj vokal bude potpuno jasan. Dugovala sam sebi i svojoj strasti prema vokalu da to stavim u prvi plan.”

Od kada se na sceni pojavila 2009. godine s debitantskim albumom “The Spoils” ova indie heroina, amerikanka ruskih korijena pravog imena Nika Roza Danilova, počela je skretati pažnju na sebe i osvajati kritiku i fanove. Prva godina označila je i izdavanje dva EP-a, “Tsar Bomba“ i “New Amsterdam“, kao i raspored ispunjen turnejama. Jednako zaposlena ostala je i u 2010. godini kada je izdala album ”Stridulum II”, EP izdanja ”Stridulum” i ”Valusia”. 2011. godine izdala je album ”Conatus” koji ju je pogurao na naslovnice, a i izričaj pomaknuo s lo-fi prema eksperimentalnom elektro popu, dok 2013. izdaje album ”Versions”. Bogati katalog radova trenutno zaključuje najnoviji album ”Taiga” objavljen prošlog listopada.

Nastupala je kao predgrupa za Fever Ray i The XX, gostovala na albumu electro-pop sastava M83, a kultni režiser David Lynch remiksirao je njenu stvar ”In Your Nature”. Osim u svijetu glazbe, Zola Jesus uživa i veliki ugled u svijetu mode i umjetnosti, a sve će se to spojiti i liku mlade talentirane Zole na pozornici Velikog pogona zagrebačke Tvornice kulture u petak 20. ožujka.

Koncert Zole Jesus u zagrebačkoj Tvornici kulture odvija se u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta.

Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 90 kuna.

Prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita posavskog 1)
• Eventim prodajna mjesta www.eventim.hr
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.


Objavljeno 19.03.2015.

Vremeplov

Znate, rock muzika se odigrala. Zaista. Problem je što to nitko nije primijetio.
David Bowie