Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

American Music Club 3. listopada u Zagrebu

American Music Club 3. listopada u ZagrebuGodinu i pol dana nakon predivnog samostalnog koncerta održanog u Teatru &TD, Mark Eitzel je održao tada dano obećanje, pa nam se tako vraća sa svojim, možemo slobodno reći, kultnim bendom American Music Club.

I kao solo izvođač i kao lider AMC, Mark Eitzel se tijekom godina potvrdio kao, ne samo iznimno upečatljiv pjevač i gitarist, već i kao sjajan kompozitor koji je na originalan i iznimno efektan način spojio energiju punka s pastoralnom ljepotom folka, sve to začinio lounge glazbom i tako stvorio jedan od najimpresivnijih mračnih poetičnih opusa u modernoj pop glazbi.

Tijekom prvih 8 godina postojanja American Music Club su radili i živjeli u relativnoj opskurnosti u rodnoj im Americi, ali su zato nakon objavljivaja ”California” albuma 1988. stekli kultno sljedbeništvo širom Europe, da bi ih tek 3 godine poslije prepoznali i u vlastitoj zemlji te su ubrzo po objavljivanju sjajnog ”Everclera” dobili primamljive ponude od velikih etiketa. Nakon još dva albuma snimljena za Reprise, American Music Club se gase, a Eitzel se okreće samostalnoj karijeri te, nerijetko uz pomoć svojih prijatelja iz R.E.M., Yo La Tengo i Sonic Youth, snima niz odličnih solo albuma s kojima je potvrdio svoj ogroman skladateljski talent, ali i neupitno kantautorsko umijeće koje ga je i dovelo na sam vrh američke singer-songwriter scene, pa ga je tako primjerice ugledni britanski The Guardian preklani proglasio najvećim živućim kantautorom.

Ako je možda nekima veliki povratak American Music Cluba prije četiri godine bio svojevrsno iznenađenje, u prvom redu zbog odličnog “Love Songs for Patriots” povratničkog albuma, onda je ovogodišnji “The Golden Age” samo potvrdio o kakvim se vanserijskim glazbenicima ovdje radi, jer navedeni je album zasigurno jedno od najboljih ovogodišnjih glazbenih izdanja na svijetu.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 55kn možete kupiti na blagajni Teatra &TD i u Dirty Old Shopu (Tratinska 33). Na ulazu će koštati 70kn. Koncert počinje u 21 i 30 sati.

Objavljeno 29.09.2008.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin