Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cyro Baptista u Puli!

Cyro Baptista u Puli!Banquet of the Spirits je izvrsni novi kvartet predvođen maestrom Cyrom Baptistom-udaraljkašem koji je nastupao s mnogobrojnim umjetnicima, od Herbiea Hancocka i Yo-Yo Maa do Laurie Anderson, Paula Simona i trija Medeski Martin and Wood nastupiti će u Domu hrvatskih branitelja u Puli 12.05.2010.

Cyrova bezgranična znatiželja i snažan poriv za ritmom nikada nisu jače dolazili do izražaja nego u ovom sastavu. Uz tri ponajbolja mlada glazbenika downtown scene njegova glazba skače od šapata do vriska.

Ovaj kvartet utjelovljuje filozofiju antropofagije, brazilskog kulturnog pokreta iz 1920-ih. Bend je glazbena manifestacija procesa ”jedenja, gutanja i probavljanja” svih tendencija koje su dio zvučnog krajolika i našega okruženja. Njihova glazba je proizvod svih zvukova koje su zajedno konzumirali tijekom godina; neke od njih su probavili, druge odbacili. Nakon toga je bilo teško razaznati što pripada kojoj zemlji, kulturi ili religiji.
Sa super-grupom Banquet of the Spirits objavio je dva CD: ”Banquet of the Spirits” (TZADIK 2008), ”Infinito” (Tzadik 2009)

Nakon što je 1980. iz rodnog Brazila došao u SAD, Cyro Baptista postaje jednim od vodećih bubnjara u zemlji. Zahvaljujuči tadašnjem porastu zanimanja javnosti za world music, Cyro je snimao i svirao s nekima od najpoznatijih imena u glazbenom svijetu. Njegovo majstorsko vladanje brazilskim bubnjevima i mnogim instrumentima koje sam izrađuje donijeli su mu svjetsko priznanje.

U radu na vlastitom projektu, bubnjarskom i plesnom sastavu ’’Beat the Donkey’’, Cyro daje mašti na volji, miješajući svoju ogromnu glazbenu vještinu, prirodni smisao za humor i teatralnost sa zvukovima instrumenata iz Brazila, s Bliskog Istoka, iz Indonezije, Afrike i SAD-a.

Dokumentarac o glavnom Cyrovom projektu, sastavu Beat the Donkey, snimljen za prestižni program ’’La Plaza’’ televizijske kuće WGBH-TV iz Bostona, osvojio je 3 nagrade New England EMMY 2002. godine te se i dalje prikazuje na PBS postajama u cijelom svijetu.

Cyro je suradivao s Wyntonom Marsalisom i sastavom Lincoln Center Jazz Orchestra na koncertu modernog jazza na brazilskom karnevalu.
Prvi album skupine Beat the Donkey (TZADIK) New York Times je odabrao kao jedan od deset najboljih alternativnih albuma u 2002. Čitatelji časopisa Jazziz i Drum odabrali su ga kao najbolji brazilski CD godine te Cyra Baptistu proglasili najboljim bubnjarom 2002.

U 51. godišnjoj anketi glazbenih kritičara u casopisu Downbeat Cyro je proglašen bubnjarskom zvijezdom u usponu.

Cyrova prva samostalna ploča, ”Villa Lobos/Vira Loucos”, očaravajuća mješavina njegovih vlastitih skladbi i rada briljantnog brazilskog skladatelja Heitora Villa Lobosa, hvaljena je kao ”najhrabriji, najpametniji, najduhovitiji, najdramatičniji i najmaštovitiji album u nedavnoj povijesti.”

Izdavačka kuca Blue Note Records izdala je Supergenerous, dvostruki CD snimljen s gitaristom Kevinom Breitom (KD Lang, Cassandra Wilson). Billboard je Supergenerous nazvao ”čistim audio zadovoljstvom”, a Washington Post napominje kako se radi o ”izvrsnom debiju koji uspijeva biti otvoren i intiman u isto vrijeme.”

Cyro sklada glazbu za djecju televiziju Nickelodeon.

The ”musical cannibals”:
Cyro Baptista - percussion, vocals
Brian Marsella - piano, keyboards, balafon
Tim Keiper - drums, percussion
Shanir Blumenkranz - acoustic/electric bass, oud, gimbre

Koncert počinje u 21:00.

Cijena ulaznice 100 kn.

Prodajna mjesta:
Pula: Centar Cd Shop, Rock caffe
Rovinj: Link
Pazin: Promusic
Poreč: Kompas
Umag: Kompas
Rijeka: Aquarius Shop, Dallas CD Shop
www.ticketpro.hr

Objavljeno 09.05.2010.

Vremeplov

Punk nije ideološki, ideološke su reakcije na njega. Punk nije nasilan, nasilne su reakcije vlasti prema punku.


Peter Lovšin i Gregor Tomc (Pankrti)