Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Diskretna ritmička pulsiranja Joni Mitchell

Iako je 1988., nakon albuma „Timing The Tiger“, najavila da će to biti kraj njezine diskografske karijere, glasovita kanadska kantautorica Joni Mitchell ”pogazila” je riječ i u jesen 2007. vratila se novim CD-om „Shine“ koji je izazvao veliku pozornost već i zbog umjetničkog kredibiliteta što ga desetljećima uživa.

Od 10 uvrštenih snimaka, uvodna „One Week Last Summer“ je instrumentalna, a „Big Yellow Taxi“ nova je verzija jedne od najpoznatijih skladbi iz njezina repertoara uopće. Dva nova naslova, „If I Had A Heart“ i „If“ (adaptirana poema Radyarda Kiplinga) prvi su put predstavljena u baletu „The Fiddle And The Drum“ u proljeće ove godine, dok u naslovnoj „Shine“ gostuje klavirist Herbie Hancock čija se posveta pjesmarici Joni Mitchell „River – The Joni Letters“ pojavila u isto vrijeme. U rasponu folk („This Place“), orkestralno aranžiranih skladbi („Strong And Wrong“) i balada („Bad Dreams“), Joni Mitchell povremeno podsjeća na albume iz 70-ih koje je realizirala s mnogim uglednim jazz glazbenicima, pa „Hana“ zvuči kao da je prati Weather Report.

Diskretnim ritmičkim pulsiranjem, istoj skupini pripada i „Night Of The Iguana“, nazvana prema drami Tennesseeja Williamsa. Sedamnaesti album Joni Mitchell dobrodošao je povratak na scenu velike glazbenice i autorice.

Objavljeno 27.11.2007.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)