Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Esma Redžepova u Tvornici!

Esma Redžepova u Tvornici!Esma Redžepova, kraljica romske glazbe i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju nastalu tijekom 50 godina glazbene karijere. Za nju kažu da je sinonim za romsku glazbu. Održala je više od osam tisuća koncerata, pjeva na petnaestak jezika, izdala je više 60 albuma, a glas joj opisuju kao ”dar Božji”.

Gostovala je turnejama u svim europskim zemljama, a u Aziji proputovala od Rusije i Irana, preko Indije do Japana. Album “Esma The Queen of the Gypsies”, koji je prije pet godina objavila nizozemska kuća World Connection, samo je bio kruna njezina cjelokupnog rada i označio je konačno i njezin ulazak u vrh svjetske etno glazbe.

Od tada se njezin CD može kupiti u svim prodavaonicama nosača zvuka od Londona i Pariza do New Yorka i Tokyja uz imena poput Cesarije Evore i Omare Portuondo do Amalije Rodriguez.

Sve njezine uspjehe teško je nabrojiti. Još 1968. trima koncertima u pariškoj Olympiji najavila je da su njezini nastupi posebna atrakcija uz virtuozne glazbenike koje je redom odgojio njezin, danas pokojni suprug Stevo Teodosievski.

Trideset godina poslije u Frankfurtu je proglašena europskom glazbenom primadonom, a nakon dvije tisuće dobrotvornih koncerata i 47 posvojene djece, za sva svoja djela je prije dvije godine imenovana UNHCR-ovom ambasadoricom i dobila je diplomatsku putovnicu UN-a.

Za 26 dobrovoljnih davanja krvi od Crvenog je križa dobila zlatnu medalju, a u Makedoniji je danas i jedan od troje predsjednika Lions Cluba. UNESCO-va je veleposlanica, usvojila je 47 napuštene djece, te je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir. Riječ je, naravno, o velikoj i neponovljivoj Esmi Redžepovoj.

Cijena ulaznica: 90 kn u pretprodaji,110 kn na dan koncerta.

Pretprodaja ulaznica: Tvornica kulture (Šubićeva 2, Ljudevita Posavskog 1), EVENTIM www.eventim.hr, Profil Megastore (Bogovićeva 7).

Rezervacije karata: info@tvornica-kulture.hr

Objavljeno 12.03.2010.

Vremeplov

Pjesnici se igraju riječima.
Paul McCartney