Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kako zvuče novi The Chemical Brothers

Nakon četiri ’’broj jedan’’ albuma i dvostrukog Grammy dobitnika ’’Push the Button’’, Chemical Brothers objavili su novi, šesti studijski album ’’We Are The Night’’. Album donosi 12 psihodeličnih party acid pjesama, ’’euforičnih’’ melodija, beskompromisnih kao što su i njihovi žestoki live nastupi. Snimljen u bunkeru u južnom Londonu, ’’We Are The Night’’ karta je moderne psihodelije, ’rollercoaster’ koji slušatelja vodi na put i s lakoćom prelazi iz frenetičnih perkusija koje prijeteći pršte iz zvučnika, do metronomskih pulseva koji zvuče, netko je opisao, kao robotima nastanjen disko budućnosti. Pa, zvuči sasvim dovoljno za nekoga tko je svojedobno ’’spasio’’ rock glazbu big beat crossover pržionom ”Dig Your Own Hole”.

Iako nešto teže nego li prije dozivaju plesne podije Manchestera i Minneapolisa ranih 80-tih, te Londona 2007., ’’We Are The Night’’ predstavlja Chemical Brothers u svom trenutno najboljem izdanju. Album priziva neke od njihovih najboljih glazbenih ostvarenja i predstavlja korak dalje za duo u smislu produkcije i zvuka, ali i manje u autorskom smislu. Kako to obično biva sa snimkama Chemical Brothersa, one vode vlastiti život, od južnoameričkih rave partyja do karnevala u Notting Hillu, te na svim točkama između te dvije destinacije. ’’We Are The Night’’ drugačiji je soundtrack za ljeto i upravo je stigao. Braća su ostarila, došli su neki novi ”nabrijanci” no imaju sasvim dosta kredita da im date šansu sa solidnim ’’We Are The Night’’. Službeni site Thechemicalbrothers.com.

Objavljeno 13.07.2007.

Vremeplov

Kad se baviš kreativnom umjetnošću, ne vraćaš se u nešto što si već napravio, nego pokušavaš stalno raditi nešto novo, biti što raznovrsniji. Za to nema granica ako radiš ispravno.
Joey Castillo (Queens Of The Stone Age)