Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Klaxonsi iznenađujuće osvojili britansku glazbenu nagradu Mercury

Mlađahna engleska rock grupa Klaxons iznenadila je mnoge osvajanjem Nationwide Mercuryja za najbolji album za koju su opetovano konkurirali Amy Winehouse i Arctic Monkeys. ’New rave’ grupa iz južnog Londona osvojila je 20.000 funti vrijednu nagradu za debi ’Myths of the Near Future’, a pjevač Jamie Reynolds izjavio je da su zaslužno prestigli Amy Winehouse jer je ’ona napravila retro album’, dok je njihov uradak najviše okrenut prema budućnosti.

Članovi žirija su dodijeljenu nagradu objasnili tezom da su ih Klaxons odveli u ’estatičnu glazbenu pustolovinu’ i jer su se potrudili napraviti nešto što zvuči kao da je došlo iz budućnosti. Njihov album s kojeg su skinuti singlovi ’Golden Skans’, a zatim i ’It’s Not Over Yet’, došao je ekspresno na drugo mjesto Brit top liste kad je izašao početkom godine.

Uz sinoć osvojen Mercury spomenuta budućnost Klaxonsa više je nego li svijetla, pogotovo kada otočki glazbeni mediji ’pokrenu svoje motore’ za prenapuhavanje novih glazbenih veličina iz Britanije.

Objavljeno 06.09.2007.

Vremeplov

Mislim da smo dokazali da ne moraš biti samo lijep, neobrazovan i beskrajno ambiciozan da bi uspio na estradi odnosno u popularnoj kulturi.
Boris Bele (Buldožer)