Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lenny Kravitz u Zadru 6. kolovoza

Svojim osmim studijskim albumom, koji izlazi u ponedjeljak, 4. veljače, Lenny Kravitz lansira novi glazbeni pokret. Album naziva ’’It Is Time For A Love Revolution’’ nova je kolekcija Lennyjevih pjesama nakon trogodišnje pauze. Ovaj bučni rock’n’roll sa primjesama soula, funka i jazz groovea, te neporecivo himnične lirike koja je njegov zaštitni znak od prvog dana karijere, poziv je na svojevrsni ustanak. ’’Volim ovaj album i njegovu emociju. Osjećam se kao dijete koje se igra u svojoj sobi, a nema vrijednijeg osjećaja od tog osjećaja slobode’’ – rekao je Lenny. Upravo sloboda je i najdominantnija sila što pokreće novi album koji je svojom akustikom i duhovnošću blizu Kravitzovog debi albuma ’’Let Love Rule’’.

Album je sniman tijekom prošle godine na različitim lokacijama uključujući New York, Miami, Pariz, Bahame i Brazil. Još je jednom ovaj multi-instrumentalist napisao, producirao, aranžirao i odsvirao svih 14 pjesama na albumu. ’’It Is Time For A Love Revolution’’ govori o ljubavi i spiritualnoj revoluciji pozivajući ljude da se otvore i puste ljubav u svoje srce. S druge strane, Lenny progovara o ratu u Iraku uspoređujući ga s onim u Vijetnamu u pjesmi ’Back In Vietnam’. Kroz singlove ”Bring It On”, ”I’ll Be Waiting’’, ”Love, Love, Love”, ”Dancin’ Til Dawn” i ”I Want To Go Home”, album ’’It Is Time For A Love Revolution’’ predstavlja sve ono što Lenny Kravitza već gotovo 20 godina čini jednim od najbitnijih glazbenika u svijetu.

Nakon izlaska novog albuma kojeg najavljuje singl ”I’ll Be Waiting” slijedi dvogodišnja turneja, u sklopu koje se otvarila mogućnost da ovog rock velikana konačno vidimo u Hrvatskoj. Lenny Kravitz trebao bi nastupiti na zadarskim Jazinama 6. kolovoza nasljeđujući tako u Zadru odlično posjećen prošlogodišnji koncert Zucchera. Dan ranije Lenny će gostovati i u Crnoj Gori na budvanskoj plaži Jaz, a u Beogradu će ovaj njujorčanin nastupiti 24. srpnja. Više na www.lennykravitz.com.

Objavljeno 04.02.2008.

Vremeplov

Studijsko snimanje je ustvari samo dokumentiranje našeg rada, dok su nastupi uživo ono što mi jesmo.
Edi Maružin (Gustafi)