Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lenny Kravitz u Zadru 6. kolovoza

Svojim osmim studijskim albumom, koji izlazi u ponedjeljak, 4. veljače, Lenny Kravitz lansira novi glazbeni pokret. Album naziva ’’It Is Time For A Love Revolution’’ nova je kolekcija Lennyjevih pjesama nakon trogodišnje pauze. Ovaj bučni rock’n’roll sa primjesama soula, funka i jazz groovea, te neporecivo himnične lirike koja je njegov zaštitni znak od prvog dana karijere, poziv je na svojevrsni ustanak. ’’Volim ovaj album i njegovu emociju. Osjećam se kao dijete koje se igra u svojoj sobi, a nema vrijednijeg osjećaja od tog osjećaja slobode’’ – rekao je Lenny. Upravo sloboda je i najdominantnija sila što pokreće novi album koji je svojom akustikom i duhovnošću blizu Kravitzovog debi albuma ’’Let Love Rule’’.

Album je sniman tijekom prošle godine na različitim lokacijama uključujući New York, Miami, Pariz, Bahame i Brazil. Još je jednom ovaj multi-instrumentalist napisao, producirao, aranžirao i odsvirao svih 14 pjesama na albumu. ’’It Is Time For A Love Revolution’’ govori o ljubavi i spiritualnoj revoluciji pozivajući ljude da se otvore i puste ljubav u svoje srce. S druge strane, Lenny progovara o ratu u Iraku uspoređujući ga s onim u Vijetnamu u pjesmi ’Back In Vietnam’. Kroz singlove ”Bring It On”, ”I’ll Be Waiting’’, ”Love, Love, Love”, ”Dancin’ Til Dawn” i ”I Want To Go Home”, album ’’It Is Time For A Love Revolution’’ predstavlja sve ono što Lenny Kravitza već gotovo 20 godina čini jednim od najbitnijih glazbenika u svijetu.

Nakon izlaska novog albuma kojeg najavljuje singl ”I’ll Be Waiting” slijedi dvogodišnja turneja, u sklopu koje se otvarila mogućnost da ovog rock velikana konačno vidimo u Hrvatskoj. Lenny Kravitz trebao bi nastupiti na zadarskim Jazinama 6. kolovoza nasljeđujući tako u Zadru odlično posjećen prošlogodišnji koncert Zucchera. Dan ranije Lenny će gostovati i u Crnoj Gori na budvanskoj plaži Jaz, a u Beogradu će ovaj njujorčanin nastupiti 24. srpnja. Više na www.lennykravitz.com.

Objavljeno 04.02.2008.

Vremeplov

Oduvijek sam znao da sam zvijezda, a sada izgleda da se ostatak svijeta slaže samnom.
Freddie Mercury (Queen)