Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Marko Ramljak predstavio ”Rebaltaduru”

Marko Ramljak predstavio ”Rebaltaduru”Ukoliko se pitate što znači rebaltadura, odmah ćemo vam objasniti. Radi se o izrazu koji se u komiškom dijalektu koristi za označavanje nagle promjene, na primjer brze i neočekivane promjene vremena. U ovom slučaju ’Rebaltadura’ u naslovu albuma koji vam predstavljamo označava promjenu u zvuku koji nam ovoga puta predstavlja Marko Ramljak.

Ovo je drugi album mladog violinista, gitarista i skladatelja, nakon prvog nazvanog jednostavno njegovim imenom objavljenog prije gotovo četiri godine, također u izdanju Dallas Recordsa.

Od 8 pjesama na albumu, mahom instrumentala, 5 potpisuje sam Marko Ramljak, 2 su djelo Nina Nimca, a na album je uvrštena i pjesma ’Mambo for Ruth’, jednog od najpoznatijih jazz glazbenika Charlieja Hadena koju je napisao svojoj supruzi, pjevačici Ruth Cameron.

Glazba koju izvode Marko Ramljak & The Band sobom nosi utjecaje raznih glazbenih kultura, primjerice latino ili pak irske u kojoj violina igra važnu ulogu, ali i iskustva koja je Marko stjecao u rodnom Šibeniku ili za vrijeme boravka u Južnoj Africi. Uza sve to Marko Ramljak svoju glazbu izgrađuje na postavkama jazza i world musica, a osjetna je i pozitivna energija i zajedništvo glazbenika koji su sudjelovali na albumu, Marka Ramljaka, Matije Dedića, Kristiana Terzića, Marka Matoševića, Dade Marinkovića, Luke Veselinovića, Marka Reljanovića, Nina Nimca i Matka Petrića.

A takvu glazbu najbolje je predstaviti publici uživo što će Marko & The Band i učiniti kroz seriju koncerata. Prvi, održan prošli tjedan u Šibenskom kazalištu je izvrsno prošavši otvorio put za buduće koncerte koji će setijekom ljeta održati u Splitu, Zadru, Istri i na kraju, u Zagrebu.

Objavljeno 08.06.2008.

Vremeplov

Ako, na primjer, odeš u Nashville ili negdje u Argentinu vidjet ćeš da je svijet pun nevjerojatnih gitarista kojih nema na top listama.
Mark Knopfler (Dire Straits)