Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album i turneja Tori Amos

Album Tori Amos - ‘American Doll Posse’ moći ćemo slušati od početka svibnja ove godine, kada se treba pojaviti u svijetu. Album je autorski i produkcijski napisala sama Tori Amos. Njezin prethodni album bio je (njezin) peti koji je debitirao među Top 10 na ljestvicama albuma, čime se ova originalna autorica svrstala uz bok zvijezdama kao što su Celine Dion, Britney Spears ili Barbra Streisand. Krajem svibnja Tori kreće na svjetsku koncertnu turneju, a prvi nastup očekuje se u Rimu, 28. svibnja.

Od 1992. godine kada je započela svoju uspješnu glazbenu karijeru – prožetu mnogim nagradama, višestrukim nominacijama za nagradu Grammy i povremenim izletima u svijet književnosti – Tori je prodala oko 12 milijuna albuma.
Glazbu Tori Amos treba slušati ‘izvan prostora i vremena’, izaći iz ustaljenog poimanja vremena – posvetiti se konkretnom, prekrasnom glazbenom doživljaju. Dugogodišnjim bavljenjem ljudskim likovima kao ‘povodima za stvaranje’ i hrabro se držeći svojih artističko-estetskih premisa, Tori Amos uspjela je izraziti ogromni potencijal svog unutrašnjeg svijeta, svoje emotivne naboje, pozitivnu energiju, umjetnička stremljenja, ali i postati glazbeni ‘brand’, te prodati milijune svojih albuma.

Danas kultna pjesma ‘Cornflake Girl’ možda je najbolja predstavnica njezinog osebujnog stila, koji bi se mogao opisati kroz slijedeću stilsku paradigmu: ‘piano pop / pop-rock’, ‘piano pop / classical’. Poznata po svojim iskrenim, povremeno ‘žestokim’ tekstovima, Tori se nije bojala pisati o temama kao što su religija, seksualnost, identitet ili ljubavni odnosi. Svu istovremenost složenosti i jednostavnosti njenog umjetničkog izričaja potvrđuje devet nominacija za Grammy, u tri kategorije: ’Best Alternative Music Performance’, ’Best Female Rock Vocal Performance’ i ’Best Boxed / Special Limited Edition Package’.

Objavljeno 09.03.2007.

Vremeplov

Kao građani trebali bi biti više pažljivi, obrazovani i informirani. Upalim TV i vidim odrasle ljude kako se deru jedni na druge i mislim, ako ne povratimo svoju civiliziranost, biti ćemo u nevolji.
Emmylou Harris