Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi singl Vatrenih ulica

Novi singl Vatrenih ulicaGodinu dana od objave albuma ”9 po Richteru” zagrebačka rock grupa Vatrene ulice izbacuje četvrti singl i to pjesmu ”Ne okreći mi leđa”.

Tijekom kolovoza grupa je pod režiserskom palicom Božidara Kunstića i montažerskom Darka Kljajića završila videospot koji će se premijerno moći vidjeti na CMC-u u petak,03. 09 u 19:05.

U subotu 04.09. u kinu Mosor (Zvonimirova 63), s početkom u 19:00, Vatrene ulice su pripremile klupsku promociju spota ”Ne okreći mi leđa” i koncert na koji je ulaz besplatan.

Posljednjih mjeseci grupa je promovirala album ”9 po Richteru” na brpjnim svirkama u Sarajevu, Zadru, Sisku, Mostaru, Banja luci, Dugoj resi, a nastup u Mosoru bit će njihovo prvo pojavljivanje u Zagrebu nakon više od sedam mjeseci.

S imenom posuđenim od filma slavnog Waltera Hilla Vatrene ulice izlaze iz undergrounda hrvatskog rocka na kojem su si već stvorili zavidnu reputaciju pjesmama poput ”Dok padaju glave”, ”Usnuli grad se budi” i ”Kao hašiš” s čijom se grubom uličnom poezijom danas može poistovjetiti cijela jedna (izgubljena) generacija.

U vrijeme kad se bez pretjerivanja može reći da će nam biti sve gore i gore upravo među njima će se naći oni koji će pjesmama Vatrenih ulica naći vjerne kroničare i kritičare aktualnog stanja.

U dvanaest pjesama novog albuma Vatrene ulice potpuno iskreno i bez suzdržavanja opisuju život na gradskom asfaltu, ljubav, anarhiju, beznađe, ispaljuju arsenal parola i u par lakih koraka se nameću kao predvodnici nove zagrebačke rock scene.

Sve to najočitije je u nekoliko favorita albuma poput ”Kreni”, ”Ne okreći mi leđa”, nabrijanoj ”Huligani gradskih ulica”, ljubavnim ”Sve u meni nestaje” i ”Visoko” te potresnoj ”Moj dobri prijatelji”, maestralno zaokruženih sjajnom produkcijom kojom se pozabavio šef studija ”Šišmiš”, gdje je album i snimljen, Zoran Švigir - Švigi.

Objavljeno 03.09.2010.

Vremeplov

Tko rano rani sinoć nije imao gažu!
(šala među glazbenicima)