Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Peter Gabriel proglašen čovjekom mira

Britanski glazbenik Peter Gabriel (56) proglašen je nedavno u talijanskom glavnom gradu Rimu ”čovjekom mira” za 2006. na sastanku dobitnika Nobelove nagrade za mir. Umjesto oboljelog Mihaila Gorbačova, nagradu je Gabrielu uručio Lech Walesa, dobitnik Nobela 1983. godine, bivši poljski predsjednik i nekadašnji vođa poznatog sindikata Solidarnost.

Gabriel je bio jedan od prvih umjetnika koji je osudio režim apartheida, podsjetio je Walter Veltroni. On je nekoliko godina angažiran u borbi za ljudska prava, a nešto više od godinu dana putuje svijetom radeći za međunarodni Amnesty International, čiji je član čitavo desetljeće.

”Petera Gabriela poznaju u cijelom svijetu po njegovim akcijama u korist mira i čovječanstva. On se koristi glazbom, svjetskim jezikom kako bi olakšao razumijevanje među kulturama”, rečeno je o ovom multimedijalnom umjetniku na dodjeli Nobelove nagrade.

Objavljeno 30.11.2006.

Vremeplov

U Hrvatskoj je daleko bolji standard nego u Bosni, socijalna država tu kol’ko tol’ko funkcionira, ali ljudi su isfrustrirani jer su do sada trebali brojati eure a broje - dlake.
Edo Maajka, intervju za RiRock.com