Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Placido Domingo prvi dobitnik nagrade Birgit Nilsson

Placido Domingo prvi dobitnik nagrade Birgit Nilsson Španjolski operni pjevač Placido Domingo u petak je proglašen prvim dobitnikom nagrade Birgit Nilsson vrijedne milijun dolara.

Nagradu je osnovala pokojna švedska sopranistica Birgit Nilsson koja je utemeljila i zakladu koja će u budućnosti dodjeljivati nagradu. Nilsson je sama odabrala španjolskog tenora prije smrti u 87. godini u prosincu 2005. Njezin odabir objavljen je u petak kad je zapečaćena omotnica otvorena.

Dodjela nagrade Domingu predviđena je za kraj godine, rečeno je iz zaklade. Nagrada bi se trebala dodjeljivati svake druge ili treće godine ”za iznimna dostignuća na međunarodnoj opernoj ili koncertnoj pozornici.”

Nilsson i Domingo prvi su put pjevali zajedno u New Yorku u Metropolitan operi 15. veljače 1969. na matineji ”Tosce” Giacoma Puccinija. Birgit Nilsson (1918.-2005.) smatrana je jednom od najboljih svjetskih dramskih soprana.

Objavljeno 22.02.2009.

Vremeplov

Kao građani trebali bi biti više pažljivi, obrazovani i informirani. Upalim TV i vidim odrasle ljude kako se deru jedni na druge i mislim, ako ne povratimo svoju civiliziranost, biti ćemo u nevolji.
Emmylou Harris