Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ponosna što se zove Tori Amos

Tori Amos ovih je dana izjavila: „Ponosna sam na svoj posljednji album. Mislim da sam se opet vratila u nešto što zovemo ’viša energija’, i osjećam se ponovo ’super-kreativna’„. Aktualni album Tori Amos - ‘American Doll Posse‘, treba slušati ‘izvan prostora i vremena’, izaći iz ustaljenog poimanja vremena - i pokušati posvetiti se konkretnom, prekrasnom glazbenom doživljaju. Dugogodišnjim bavljenjem ljudskim likovima kao ‘povodima za stvaranje’ i hrabro se držeći svojih artističko-estetskih premisa, Tori Amos uspjela je izraziti ogromni potencijal svog unutrašnjeg svijeta, svoje emotivne naboje, pozitivnu energiju, umjetnička stremljenja, ali i postati glazbeni ‘brand’, te prodati milijune svojih albuma.

Danas kultna pjesma ‘Cornflake Girl’ možda je najbolja predstavnica njezinog osebujnog stila, koji bi se mogao opisati kroz slijedeću stilsku paradigmu: ‘piano pop / pop-rock’, ‘piano pop / classical’. Poznata po svojim beskompromisno iskrenim, povremeno ‘žestokim’ tekstovima, Tori se nije bojala pisati o temama kao što su religija, seksualnost, identitet ili ljubavni odnosi.

Svu istovremenost složenosti i jednostavnosti njenog umjetničkog izričaja potvrđuje devet nominacija za nagradu Grammy, u tri kategorije: ’Best Alternative Music Performance’, ’Best Female Rock Vocal Performance’ i ’Best Boxed / Special Limited Edition Package’.

Objavljeno 05.07.2007.

Vremeplov

Odrastanje u društvu punom nesigurnosti, gdje snaga države počiva na strahu i gdje je prisutna neka vrsta institucionaliziranog terorizma, dalo mi je zanimljive nazore. Osjećam potrebu preispitati sve događaje i dublje promatrati likove, za razliku od ljudi koji su odrastali u sigurnijem okruženju.
Alexandar Balanescu (Balanescu Quartet)